Home Love Met deze 7 ultieme tips verwerk je jouw liefdesverdriet

Met deze 7 ultieme tips verwerk je jouw liefdesverdriet

Want ook het eerste liefdesverdriet hoort spijtig genoeg bij het opgroeien.

© Unsplash

Je eerste kus, je eerste crush… Het zijn dingen die bij de puberteit horen. Het eerste liefdesverdriet hoort daar spijtig genoeg ook bij. Wanneer jouw lief je hart breekt, zal het lijken alsof jouw wereld vergaat, ook al is dat niet zo. Gelukkig hebben wij enkele tips om er weer helemaal bovenop te geraken.

1. Let it all out

Net uit een relatie? Laat het dan allemaal even los en lucht je hart bij je beste vriendin. Zelfs je kat kan een luisterend oor bieden. Zeker als je net nood hebt aan iemand die niets zegt, maar gewoon luistert. Het einde van een relatie gaat vaak gepaard met een overvloed aan emoties waar je even geen blijf mee weet. Erover praten kan dus enorm opluchten.

2. Zelfs bij je ouders

Dit kan misschien eng lijken, maar praat gerust ook over je relatiebreuk met je ouders. Ook zij waren ooit jong en hebben hoogstwaarschijnlijk hun eerste break-up meegemaakt. Ze zouden zelfs nog eens gouden tips kunnen hebben over hoe ze zelf over hun eerste vriend(innet)je zijn geraakt.

3. Ontvolg hem/haar op sociale media

Niet iedereen kan als vrienden uit elkaar gaan. Eerlijk, de relaties die zo eindigen zijn eerder uitzonderlijk. Was jullie breuk pijnlijk? En wil je liever niet meer zien wat je ex allemaal online deelt? Gun het jezelf dan om hem/haar overal op social media te ontvolgen. Jij beschermt jezelf en dat is het belangrijkste.

4. Zonder jezelf niet af

Het slechtste dat je kan doen na een break-up, is je afzonderen van de wereld. Er zijn natuurlijk dingen die je in je eentje moet verwerken, maar de steun van je beste vriendinnen kan wonderen doen om je gebroken hart weer aan elkaar te lijmen. Zij kunnen je helpen om je gedachten te verzetten.

5. Verzet je gedachten

Praten helpt, maar dingen doen zal je weer doen opleven. Verzamel je vriendinnen en ga samen op pad of organiseer een echte girlsnight. Trek samen de stad in voor een shopdagje, plan een leuke activiteit of ga samen sporten. Wat je doet maakt niet uit. Doe dingen die je graag doet en waar je blij van wordt, dan zul je jouw ex-geliefde wat sneller kunnen vergeten.

6. Trakteer jezelf

Wie wordt er nu niet gelukkig van cadeautjes? Je bent jezelf door een relatiebreuk aan het slaan. Daarom mag je jezelf belonen voor de stappen die je al hebt gezet in het verwerkingsproces.

7. Move on

Natuurlijk is deze stap niet vanzelfsprekend en is het gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar door het volgen van bovenstaande tips en de steun van je ouders en vriendinnen kan je rustig aan en met tijd over je liefdesverdriet geraken.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.