Home Love Daten 9 tips om ervoor te zorgen dat die nieuwe relatie het ook...

9 tips om ervoor te zorgen dat die nieuwe relatie het ook van op afstand overleeft

Vooral nieuwe romances komen nu meer dan ooit onder druk te staan.

nieuwe relatie
© #ShowUs by Dove / Getty Images

Als jij sinds kort aan het daten bent met iemand of als je vriend(in) een eindje van jou woont, heb je vast al gemerkt dat het niet zo simpel is om het contact goed te houden. Nu we allemaal drie weken binnen zitten, moeten we creatieve manieren vinden om ons en vooral elkaar niet te vervelen of te frustreren. Zeker als het gaat om nieuwe romances is het een moeilijke situatie. Daarom verzamelden wij 9 tips om ervoor te zorgen dat jullie na de lockdown de draad gewoon terug kunnen oppikken.

1. Kijk samen films of series via Netflix Party

Dankzij de technologie bestaan er heel wat manieren om dingen samen te doen, ook al zijn jullie niet fysiek bij elkaar. Netflix Party is daar een mooi voorbeeld van. Je kan namelijk tegelijk naar een film en serie kijken en ondertussen ook chatten. Wil één van jullie eventjes een snack halen in de keuken? Dan kan je op pauze drukken en wordt ook het scherm van je lief gepauzeerd. Geen excuus meer dus om een reeks te beginnen bingewatchen!

2. Speel online spelletjes tegen elkaar

Gamen hoef je absoluut niet in je eentje te doen. Er bestaan tal van spelletjes waarbij je je vriend(in) kan uitdagen. Zo bestaat bijvoorbeeld de app Houseparty, waarbij je kan videochatten en tegelijk games kan spelen. Ook via gameconsoles zoals Nintendo Switch of Playstation kunnen jullie elk vanuit jullie eigen huis gamen.

3. Stuur elkaar regelmatig leuke foto’s en video’s door

Kom je op Instagram een schattige kattenvideo tegen? Op Facebook een hilarische meme? Of is er iets thuis dat je graag wil tonen? Sturen maar! Contact houden via chat is des te leuker als die vergezeld worden door ludieke dingen.

4. Facetime elkaar om over jullie dag/week te vertellen

Chatten is leuk, maar na enkele dagen toch niet meer voldoende. Het is zoveel leuker om te praten als daar ook beeld en klank bij komt kijken. Facetime daarom dagelijks/wekelijks om te praten over wat jullie allemaal hebben gedaan, welke gedachten in jullie hoofd rondspoken, naar wat je uitkijkt en zoveel meer! Je zal merken dat jullie uren kunnen praten, net zoals jullie in real life op date zouden zijn.

5. Stuur lieve berichten naar elkaar

En dan bedoelen we niet simpelweg ‘ik mis je’, maar écht lieve woorden die recht uit je hart lijken te komen. Heb je inspiratie nodig? Met #FlairRaakt kan je superlieve tekstjes sturen naar iemand waar je om geeft. Van ‘… kon ik jou maar hamsteren’ tot ‘Ik zie dit niet als 3 weken wachten, maar als 3 weken verlangen’. Awww!

6. Durf er wat spanning in te brengen

Bellen en chatten is allemaal leuk, maar je nieuwe vriend weken niet zien, zorgt natuurlijk voor seksuele frustraties. Durf daarom pikante berichtjes te sturen naar elkaar. Zo bouwen jullie de spanning op tot het moment dat jullie elkaar terug zien. Nog geen ervaring met sexting? Lees zeker onze do’s en dont’s. Wil je daar ook beeld bij? Dat is volledig jouw eigen keuze, maar download zeker de .comdom-app om het op een veilige manier te doen.

7. Vergeet niet open te communiceren

Een valkuil van elkaar niet zien en enkel via technologie contact kunnen houden, is dat de communicatie niet altijd zo gemakkelijk verloopt. Via bericht komen dingen sowieso al anders over dan dat jullie het in het echt zeggen. Zorg er daarom voor dat jullie zo open mogelijk communiceren met elkaar. Zo ontstaan er geen of weinig misverstanden. Zit er je toch iets dwars? Durf dat dan ook eerlijk te zeggen. Zo kunnen jullie het meteen uitpraten.

8. Maak een lijstje van op welke dates jullie kunnen gaan als jullie elkaar terug zien

Elkaar niet zien en niet op date kunnen gaan, is maar van tijdelijke aard. Maak daarom een waslijst aan dingen die jullie samen willen doen van zodra jullie kunnen. Zo hebben jullie allebei iets om naar uit te kijken en kunnen jullie bepaalde zaken al tot in de details plannen. Wedden dat de tijd zo voorbijvliegt?

9. Overstelp elkaar niet met berichten en telefoontjes

Contact houden is belangrijk, maar een overkill aan chatten en bellen is ook niet goed. Geef elkaar dus de ruimte om nog steeds jullie eigen ding te doen. Het is niet omdat jullie niet kunnen afspreken, dat jullie elkaar daarom 24/7 moeten horen. Doe wat goed aanvoelt en forceer niets!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.