Home Love Daten Met deze 6 tips vraag je makkelijk het nummer van je crush

Met deze 6 tips vraag je makkelijk het nummer van je crush

Realiseer je dat je hem/haar niet vraagt om met je te trouwen, het is alleen maar een telefoonnummer.

crush
© Paul Hanaoka via Unsplash

Wanneer je iemand op het oog hebt, wil je zeker zijn/haar nummer om te kunnen Whatsappen. Dat babbelt wat makkelijker, toch? Natuurlijk moet je daarvoor wel eerst dat nummer krijgen, en dat vraagt wat moed en zelfvertrouwen. Gelukkig is het stoer als je een nummer durft te vragen, dus een goede indruk heb je dan al gemaakt. Wij hebben zes tips om het nog makkelijker voor je te maken.

1. Raap al je moed bij elkaar 

Hoe graag wil jij het nummer van je crush? Héél graag waarschijnlijk. Bekijk het van een positieve kant: als hij/zij zijn/haar nummer niet geeft, weet jij tenminste waar je aan toe bent. Je verspilt geen tijd meer dan. In het beste geval krijg je dat nummer wel, en die kans zit er dik in. Een nee heb je en een ja kan je krijgen, zoals ze zeggen.

2. Stap op je crush af wanneer hij/zij alleen is

Wanneer hij/zij bij vrienden is, kan hij/zij anders doen dan wanneer hij/zij alleen is. Als het mogelijk is, zoek dan ook een rustige plek zodat jullie elkaar nog wel goed kunnen verstaan. Probeer zelfverzekerd over te komen, dat maakt een goede indruk. Realiseer je dat je hem/haar niet vraagt om met je te trouwen, het is alleen maar een telefoonnummer.

3. Maak eerst een praatje

Als je nog nooit eerder hebt gepraat met elkaar, is het handig om eerst een praatje te maken. Jij zou ook niet zo snel je nummer aan een totaal onbekende geven, toch? Praten in het echt is natuurlijk veel lastiger dan via Whatsapp, maar als je dit achter de rug hebt, is de rest easy peasy. Weet je niet zo goed waarover praten? Bedenk dan waarover je het zou hebben op Whatsapp, als je zijn/haar nummer wel had. Houden jullie van dezelfde muziek? Doen jullie misschien dezelfde sport? Probeer te ontdekken wat jullie gemeenschappelijke interesses zijn. Dit is ook handig nadat je zijn/haar nummer hebt.

4. Verzin geen smoesjes

Als je zegt dat je zijn/haar nummer vraagt voor vragen over het huiswerk, denkt je crush dat je alleen daarover wil praten. Het kan dan raar overkomen als je ook over andere dingen wilt praten. En zeg nu eerlijk, hoe vaak gaan jullie babbelen over toetsen en huiswerk ;-)?

5. Doe casual

Als je veel nadenkt over wat je gaat zeggen, kom je niet natuurlijk over. Je bent je crush ook geen uitleg verschuldigd, maar als hij/zij vraagt waarom je zijn/haar nummer wilt, kan je altijd nog zeggen dat hij/zij goed advies geeft of omdat je het gezellig vindt om met elkaar te babbelen. Je hoeft er niet een heel verhaal rond te verzinnen. Zolang de boodschap maar duidelijk is. Als hij/zij ergens heen moet voordat je zijn/haar nummer hebt gevraagd, kan je altijd nog zeggen: ‘Mag ik je nummer, dan kunnen we later nog verder praten?’. Zo smooth ben je wel.

6. Reageer normaal

Als je crush zijn/haar nummer geeft, wees dan niet té enthousiast. Je wilt hem/haar natuurlijk niet meteen afschrikken. Geeft hij/zij het niet? Dan niet. His/her loss!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.