Home Love Daten Met deze 6 tips vraag je makkelijk het nummer van je crush

Met deze 6 tips vraag je makkelijk het nummer van je crush

Realiseer je dat je hem niet vraagt om met je te trouwen, het is alleen maar zijn telefoonnummer.

crush
© Paul Hanaoka via Unsplash

Wanneer je een jongen op het oog hebt, wil je zeker zijn nummer om hem te kunnen Whatsappen. Dat babbelt wat makkelijker, toch? Natuurlijk moet je daarvoor wel eerst z’n nummer krijgen, en dat vraagt wat moed en zelfvertrouwen. Gelukkig vinden veel jongens het stoer als een meisje hun nummer durft te vragen, dus een goede indruk heb je dan al gemaakt. Wij hebben zes tips om het nog makkelijker voor je te maken.

1. Raap al je moed bij elkaar 

Hoe graag wil jij zijn nummer? Héél graag waarschijnlijk. Bekijk het van een positieve kant: als hij zijn nummer niet geeft, weet jij tenminste waar je aan toe bent. Je verspilt geen tijd meer aan hem. In het beste geval krijg je zijn nummer wel, en die kans zit er dik in. Nee heb je en ja kan je krijgen, zoals ze zeggen.

2. Loop op hem af wanneer hij alleen is

Wanneer hij bij zijn vrienden is, kan hij anders zijn dan wanneer hij alleen is. Als het mogelijk is, zoek dan ook een rustige plek zodat jullie elkaar nog wel goed kunnen verstaan. Probeer zelfverzekerd over te komen, dat maakt een goede indruk. Realiseer je dat je hem niet vraagt om met je te trouwen, het is alleen maar zijn telefoonnummer.

3. Maak eerst een praatje

Als je nog nooit eerder hebt gepraat met hem, is het handig om eerst een praatje te maken. Jij zou ook niet zo snel je nummer aan een totaal onbekende geven, toch? Praten in het echt is natuurlijk veel lastiger dan via Whatsapp, maar als je dit achter de rug hebt, is de rest easy peasy. Weet je niet zo goed waarover praten? Bedenk dan waarover je het zou hebben op Whatsapp, als je zijn nummer wel had. Houden jullie van dezelfde muziek? Doen jullie misschien dezelfde sport? Probeer te ontdekken wat jullie gemeenschappelijke interesses zijn. Dit is ook handig nadat je zijn nummer hebt.

4. Verzin geen smoesjes

Als je zegt dat je zijn nummer vraagt voor huiswerkvragen, denkt hij dat je alleen daarover wil praten. Het kan dan raar overkomen als je ook over andere dingen wilt praten. En zeg nu eerlijk, hoe vaak gaan jullie babbelen over toetsen en huiswerk ;-)?

5. Doe casual

Als je veel nadenkt over wat je gaat zeggen, kom je niet natuurlijk over. Je bent hem ook geen uitleg verschuldigd, maar als hij vraagt waarom je zijn nummer wilt, kan je altijd nog zeggen dat hij goed advies geeft of omdat je het gezellig vindt om met hem te babbelen. Je hoeft er niet een heel verhaal rond te verzinnen. Zolang de boodschap maar duidelijk is. Als hij ergens heen moet voordat je zijn nummer hebt gevraagd, kan je altijd nog zeggen: ‘Mag ik je nummer, dan kunnen we later nog verder praten?’. Zo smooth ben je wel.

6. Reageer normaal

Als hij zijn nummer geeft, wees dan niet té enthousiast. Je wilt hem natuurlijk niet meteen afschrikken. Geeft hij zijn nummer niet? Dan niet! Hij weet niet wat hij mist.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.