Home Love SEX TALK: ‘Voelt mijn vriend mij minder goed als ik te nat...

SEX TALK: ‘Voelt mijn vriend mij minder goed als ik te nat ben?’

Seksuoloog Ina Van Ransbeeck: ‘Mijn eerste advies: praat met je partner.'

te nat
© Getty

56 ongecensureerde seksvragen die wij voor jullie vroegen aan 8 experten. Geen taboes, geen oordeel, gewoon duidelijke antwoorden: that’s Fashionista.

Ik heb het gevoel dat ik soms te nat word als ik opgewonden ben en heb de indruk dat mijn vriend me daardoor minder goed voelt. Kan ik daar iets aan doen?

Seksuoloog Ina Van Ransbeeck: ‘Mijn eerste advies: praat eens met je partner. Vaak trekken we conclusies die helemaal niet kloppen. Daar een keertje over praten kan heel wat mis­ verstanden van de baan helpen. Verder zou je kunnen stellen dat het in dit geval om een “luxeprobleem” gaat. Heel wat vrou­wen kampen immers met het tegenovergestelde probleem, waardoor seks onaangenaam kan aanvoelen. Voldoende vochtig zijn is inderdaad een teken van opwinding en maakt vrijen vaak net fijner en makkelijker. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het onprettig is als je het gevoel hebt dat je te vochtig bent. Helaas kan je daar niet zoveel aan doen. Knoop vooral in je oren dat het niet vies of beschamend is en dat mannen het meestal net fijn vinden. Stoor jij je eraan of voel jij er zelf minder door? Dan kan je even pauzeren, wat vochtigheid wegvegen met je hand of een zakdoekje of elkaar eventjes op een andere manier stimuleren, zodat je vagina even “tot rust” kan komen.’

Tekst: Elien Geboers

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.