Home Love 7 harde waarheden over onenightstands

7 harde waarheden over onenightstands

Het klinkt allemaal veel leuker dan het is.

one-night stand

In films zien onenightstands er altijd stomend heet uit, maar in real life is dat helaas niet altijd het geval. Het is natuurlijk heel erg spannend, maar het kan ook awkward zijn. En de seks is niet altijd zo goed als je zou willen…

Casual seks in films en die in het echte leven kan je bijna niet met elkaar vergelijken. Op het scherm wordt alles veel mooier voorgesteld dan het is. Deze zeven harde waarheden over onenightstands hou je beter in je achterhoofd voor je in bed duikt met iemand die je niet zo goed kent.

1. De seks zal niet altijd goed zijn 

Je verwacht natuurlijk heerlijke en stomende seks als je iemand voor een casual hookup mee naar huis neemt, maar helaas is dat niet altijd het geval. Jullie hebben voor de eerste keer seks met elkaar, en dat betekent dat jullie elkaars lichaam niet kennen. Je bedpartner weet ook niet wat jij leuk of aangenaam vindt, waardoor goede seks helemaal geen garantie is bij een onenightstand.

2. Je kan er verrassend emotioneel door worden 

Je begint waarschijnlijk aan een onenightstand met het idee dat het ‘alleen maar seks‘ is en dat het daarbij zal blijven. Na jullie stomende avontuurtje kan echter blijken dat je je meer aangetrokken voelt tot hem/haar dan je eerder wilde toegeven. Daarnaast kan je nog een heleboel andere emoties voelen, zoals verwarring, teleurstelling, geluk en misschien zelfs schuld.

3. Niet iedereen is eerlijk over soa’s 

Niet iedereen is even eerlijk over eventuele seksueel overdraagbare aandoeningen en je weet zelf niet altijd zeker of je een soa hebt. Het is belangrijk om veilige seks te hebben, dus zorg er bij een onenightstand zeker voor dat jullie altijd een condoom gebruiken.

4. Details zijn niet belangrijk 

Je hoeft je bij een eenmalig avontuurtje geen zorgen maken over details als je ondergoed. Bij een onenightstand gaat alles meestal heel snel en draait het om de seks. Pieker dus niet te veel over eventueel been- of schaamhaar. Je bedpartner zal dat waarschijnlijk ook niet doen.

5. Het blijft niet altijd geheim

Niet iedereen vindt het leuk dat anderen weet hebben van zijn/haar nachtelijke avonturen en houdt dergelijke verhalen liever voor zichzelf. Bij een onenightstand heb je altijd de kans dat de persoon met wie je tussen de lakens dook, jullie nachtelijke escapades doorvertelt aan zijn/haar vrienden. Als iemand het te weten komt, kan je er maar beter eerlijk over zijn, want erover liegen heeft toch geen nut. Mensen denken immers nog steeds wat ze zelf willen. Probeer er dus zo volwassen mogelijk mee om te gaan en vertel de persoon in kwestie dat het niet zo fijn van hem/haar was om jullie ervaring rond te bazuinen.

6. Het kan uitdraaien op een friends-with-benefitsverhaal 

Als je niet wil dat jullie eenmalige nacht samen uitdraait op het worden van friends with benefits, maak dat dan zeker duidelijk. Het is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend dat seks iets eenmaligs is. Spreek dus goed op voorhand af wat de bedoeling is en welke verwachtingen jullie hebben van elkaar. Zo vermijd je heel wat misverstanden.

7. The morning after kan hééél awkward zijn 

Samen lachen, verliefde kriebels in je buik terwijl jullie dansen in de bar… Er is een reden waarom je de nacht heel graag met deze persoon wilde doorbrengen. ’s Ochtends kan die magie alweer heel wat verminderd zijn. Hou er rekening mee dat the morning after dus hééél awkward kan zijn.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.