Home Love Daten 5 redenen waarom het écht geen goed idee is om de ex...

5 redenen waarom het écht geen goed idee is om de ex van een vriendin te daten

2. Ook al zegt ze van niet, er is een grote kans dat ze er wél mee zit

ex van vriendin

Je kent waarschijnlijk het gezegde ‘regels zijn er om gebroken te worden‘. En hoewel je sommige regels inderdaad weleens mag breken, is er één ongeschreven girl code waaraan je je best al-tijd houdt. En dat is dat exen van vriendinnen verboden terrein zijn. Dit is waarom.

Onthoud dat je gevoelens niet altijd in de hand hebt en je niet bang moet zijn om ervoor uit te komen als je écht verliefd bent op de ex van je vriendin. Misschien heeft ze ‘r helemaal geen probleem mee. Het is gewoon heel belangrijk dat je eerlijk bent tegen haar.

1. Het is pijnlijk als ze nog gevoelens heeft voor hem

Wanneer het uit is tussen je vriendin en haar (ex-)vriend, gaat er vroeg of laat een moment komen dat ze hem met een ander meisje ziet. Maar wanneer ze haar ex ziet met iemand die ze als een goede vriendin beschouwt, is het nóg pijnlijker.

2. Ook al zegt ze van niet, er is een grote kans dat ze er wél mee zit

Het is en blijft je vriendin, en die gunt jou alleen het beste. Maar ook al zegt ze dat ze het helemaal niet erg vindt, waarschijnlijk wil ze gewoon niet stom overkomen en drama voorkomen. Of misschien wil ze gewoon niet toegeven dat ze nog verliefd is.

3. Je kan je vriendin kwijtraken

Vraag jezelf af of hij het waard is om je vriendin voor te verliezen, want er bestaat een kans dat ze niet meer met je om zal willen gaan. Of omdat ze het gewoon niet oké vindt, of omdat ze niet aan hem wil denken.

4. Andersom zou jij het ook niet leuk vinden

Hoe zou jij reageren als je vriendin opeens met jouw ex-vriendje aan zou komen? Grote kans dat je je ook afvraagt of dit altijd al speelde tussen hen, ook wanneer jullie samen waren. Bye bye, vertrouwen. En is dat niet de basis van een goede vriendschap?

5. Chillen met je vriendengroep kan awkward worden

Iedereen moet waarschijnlijk nog wennen aan het idee dat jouw vriend nu niet meer bij je vriendin, maar bij jou hoort. En waarschijnlijk krijg je er ook constant vragen over, met de bijhorende awkward stiltes. En wat als je je vriendje eens meeneemt naar een afspraakje met vriendinnen en zij er ook is? Ongemakkelijker dan dat wordt het niet.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.