Home Love Daten 5 redenen waarom het écht geen goed idee is om de ex...

5 redenen waarom het écht geen goed idee is om de ex van een vriend(in) te daten

2. Ook al zegt hij/zij van niet, er is een grote kans dat hij/zij er wél mee zit.

ex van vriendin
© Andrea Piacquadio via Pexels

Je kent waarschijnlijk het gezegde ‘regels zijn er om gebroken te worden‘. En hoewel je sommige regels inderdaad weleens mag breken, is er één ongeschreven code waaraan je je best al-tijd houdt. En dat is dat exen van vriend(inn)en verboden terrein zijn. Wij leggen je uit waarom.

Onthou dat je je gevoelens niet altijd in de hand hebt en je niet bang hoeft te zijn om ervoor uit te komen als je écht verliefd bent op de ex van je vriend(in). Misschien heeft hij/zij er helemaal geen probleem mee. Het is gewoon heel belangrijk dat je eerlijk bent tegen hem/haar.

1. Het is pijnlijk als hij/zij nog steeds gevoelens heeft voor hem/haar.

Wanneer het uit is tussen je vriend(in) en haar (ex-)vriend(in), komt er vroeg of laat een moment dat hij/zij hem/haar met een ander(e) meisje/jongen ziet. Maar als die ex plots met iemand uit zijn/haar vriendenkring date, is het nóg pijnlijker.

2. Ook al zegt hij/zij van niet, er is een grote kans dat hij/zij er wél mee zit.

Het is en blijft je vriend(in), en die gunt jou alleen het beste. Maar ook al zegt hij/zij dat het helemaal niet erg is, waarschijnlijk wil hij/zij gewoon niet stom overkomen en drama vermijden. Of misschien wil hij/zij gewoon niet toegeven nog gevoelens te hebben voor zijn/haar ex.

3. Je kan je vriend(in) kwijtraken.

Vraag jezelf af of hij/zij het waard is om je vriend(in) voor te verliezen, want er bestaat een grote kans dat dat gaat gebeuren.

4. Andersom zou jij het ook niet leuk vinden.

Hoe zou jij reageren als je vriend(in) opeens met jouw ex opduikt? Grote kans dat je je ook afvraagt of dit altijd al speelde tussen hen, ook wanneer jullie nog samen waren. Bye bye, vertrouwen. En is dat niet de basis van een goede vriendschap?

5. Chillen met je vriendengroep kan awkward worden.

Iedereen zal waarschijnlijk moeten wennen aan het idee dat jouw vriend niet meer bij je vriendin, maar nu wel bij jou hoort. En waarschijnlijk krijg je er ook constant vragen over, met de bijhorende pijnlijke stiltes. En wat als je je vriend(innet)je eens meeneemt naar een afspraakje met vrienden en zijn/haar ex én jouw vriend(in) er ook is? Ongemakkelijker dan dat wordt het niet.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.