Home Love Flirten Zó flirt je online met je crush

Zó flirt je online met je crush

Hou je sarcasme en sassy antwoorden misschien nog even in?

online crush
© Getty

Je hebt een oogje op iemand uit je buurt maar bent té verlegen om hem in real life aan te spreken? Probeer het dan eerst gewoon online*! Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter zijn ideaal om een eerste basis te leggen, totdat je je genoeg op je gemak voelt om face to face met je crush te praten. Je moet alleen weten hoe je het doet.

Wees vrijgevig met duimpjes en hartjes

Begin simpel en like z’n nieuwe foto op Instagram – zéker als het een selfie is – of zijn status op Facebook. Doe het vaak genoeg zodat hij het opmerkt, maar begin niet als een gek helemaal naar beneden te scrollen om alles van een jaar geleden tot nu een hartje te geven. Je wil dat hij doorheeft dat je ‘m wel leuk vindt, niet dat je ‘n psycho stalker bent. Begint hij ook af en toe dingen van jou een duimpje te geven, dan ben je vertrokken.

Comment op een foto

Stap twee: de comment. En dan bedoelen we niet dat je overenthousiast op elke foto moet gaan zeggen hoe knap hij er wel niet uitziet. Maar een snuggere, grappige opmerking of zelfs een goedgeplaatste emoji kan wonderen doen. Of onder de foto van het concert waar hij net heenging vragen hoe het was – terwijl je er even bij vermeldt dat jij die band ook keigoed vindt –  kan ook een goeie move zijn. En oké, als het oprecht is, kan een leuk complimentje ook wel eens. Maar met mate, please.

Maak gebruik van privéberichtjes

Je merkt dat hij je online flirtgedrag wel kan appreciëren? Stuur hem eens een privéberichtje op Instagram of antwoord op een grappige snap. Zo kunnen jullie elkaar écht leren kennen. Zorg er wel voor dat je weet wat je wil zeggen, zodat het gesprek na ‘Hey’ en ‘Alles goed?’ niet stilvalt. So awkward.

Tag hem in memes 

Facebook en Instagram staan vol grappige plaatjes. Zie je er eentje dat van toepassing kan zijn op een gesprek dat jullie net hadden of waarvan je weet dat hij ‘m grappig zou vinden? Schrijf z’n naam eronder, typ er een goed gekozen emoji bij en wacht op z’n reactie. Zo ziet hij dat je humor hebt én toon je dat je aan hem denkt.

Wees niet bang om hem eerst te sturen

Je wil niet opdringerig overkomen, we get it. Maar dat ben je niet als je gewoon een keertje vraagt hoe z’n dag op school was, of hij z’n voetbalmatch gewonnen heeft of wat hij doet dit weekend. Maar als hij je korte, ongeïnteresseerde antwoorden geeft en nooit iets aan jou vraagt, moet je de hint wel snappen, natuurlijk.

Hou je sarcasme en sassy antwoorden nog even in

Begrijp ons niet verkeerd: je moet natuurlijk altijd jezelf blijven. En het kan zijn dat sarcasme gewoon jouw soort humor is. Maar online kunnen zo’n droge opmerkingen heel verkeerd of gewoon niet overkomen, welke emoji je er ook bijzet. Probeer je dus een beetje in te houden en laat al je droge humor op hem los wanneer jullie elkaar – eindelijk – in real life spreken.

Laat het niet te lang aanslepen

Online flirten is een begin, maar niet dé manier om z’n hart te winnen. Ooit zal je je angst moeten overwinnen en echt met hem afspreken of gewoon op hem toestappen wanneer je hem ziet op ‘n feestje. Een online flirt kan snel uitdoven, dus wacht er niet te lang mee. You can do it!

*Opgepast! Met vreemden praten online, kan heel gevaarlijk zijn. Spreek dus nooit, never ever alleen af met iemand die je alleen van op internet kent en dus nog nooit in het echt zag. Beloofd?

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.