Home Love Zo ga je ermee om als je bestie je lief niet leuk...

Zo ga je ermee om als je bestie je lief niet leuk vindt

4. Vraag de mening van een buitenstaander

lief
© Getty

Hoewel jij en je beste vriend(in) twee handen op één buik zijn, kunnen jullie meningen natuurlijk weleens verschillen. Maar wanneer jij een lief krijgt, vind je het wel belangrijk wat zíj van hem vindt. Wat als haar oordeel negatief is?

1. Praat met je bestie

Om iets aan de spanning tussen de twee te doen, moet je wel weten waar het probleem vandaan komt. Waarom vindt je bestie jouw nieuwe verovering niet zo fijn? Heeft hij ooit gemeen gedaan tegen haar? Weet zij iets wat jij niet weet? Ga er niet zomaar van uit dat ze jaloers is op jullie relatie of op hem, omdat je nu iets minder tijd hebt voor haar. Het is een mogelijkheid, maar het is zeker niet sowieso het geval.

2. Praat met je lief

Hij hoeft niet precies te weten wat je vriendin over hem denkt, maar je mag je lief best de indruk geven dat je ermee zit dat ze niet goed met elkaar kunnen opschieten. Misschien kan je aan hem vragen waar het vandaan komt dat ze hem niet mag.

3. Probeer niets te forceren

Allez, geef elkaar een knuffel en dan zijn we allemaal vriendjes.’ Het werkt misschien bij twee kleuters, maar het zal niet werken bij je bestie en je lief. Je kan hen niet dwingen elkaar leuk te vinden, dus probeer het ook niet. Je zal hen alleen maar boos maken.

4. Vraag de mening van een buitenstaander

Hoe hard je ook probeert het niet te doen, jij zal de situatie altijd een beetje bevooroordeeld bekijken. Vraag dus aan een vriend, familielid of zelfs iemand die beide personen niet kent, wat zij van de situatie vinden. Heeft je vriendin gelijk dat ze hem scheef bekijkt of overdrijft ze? Zo kan je beter oordelen over hoe je de situatie moet aanpakken.

5. Vraag je bestie om je keuzes te respecteren, en omgekeerd

Je beste vriendin mag hem dan wel niet de beste keuze vinden voor jou, het is niet fijn als jij dat voortdurend moet horen. Vraag haar om zich erbij neer te leggen dat je op dit moment met deze persoon wil zijn, of dat volgens haar nu fout is of niet. In ruil kan je beloven dat je het haar niet zal kwalijk nemen dat ze niet echt bevriend zal worden met je lief, want dat is háár keuze.

6. Maak je grenzen duidelijk

Je kan het accepteren dat ze niet op double dates wil gaan met haar lief en jullie tweetjes. Dat ze je vriendje niet om de nek vliegt wanneer ze ‘m ziet, daar kan je ook mee leven. Maar maak je vriendin duidelijk dat je ’t niet oké vindt als ze gemeen is in z’n gezicht, of boos wordt op jou telkens wanneer jij en je lief een date hebben. Als ze jullie vriendschap belangrijk vindt, zal ze die grenzen respecteren.

7. Geef het tijd 

Je bestie vindt je vriendje misschien nú niet leuk, maar dat betekent niet dat dat altijd zo zal zijn. Mensen veranderen, en hun meningen ook. Als jij en je lief al een hele tijd samen zijn, moet je bestie wel gaan beseffen dat dit the real deal is en dat ze er maar beter het beste van maakt.

Meer over vriendschap:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.