Home Love Zo vertel je je ouders dat je een lief hebt

Zo vertel je je ouders dat je een lief hebt

4. Tussen de soep en de patatten

ouders
© Getty

Een nieuw lief hebben is al super spannend, maar het aan je ouders vertellen, kan nog veel spannender zijn! Hoe zouden ze reageren? Vind jij het nogal lastig en awkward om tegen je ouders te vertellen dat je een relatie hebt? Dan hebben wij een paar tips voor je!

1. Het draait allemaal om geluk

We weten hoe moeilijk het kan zijn om je ouders te vertellen dat je een vriendje hebt. Je weet natuurlijk nooit hoe ze zullen reageren en je wilt ze absoluut niet teleurstellen. Plus: ze kunnen zo gênant beginnen doen…Maar keep this in mind: je ouders willen alleen maar dat jij gelukkig bent. En als ze zien dat jij dat met je vriendje bent, zullen ze vast niet boos of ongerust worden.

2. Eerlijk zijn

Het is superbelangrijk dat je gewoon eerlijk bent tegen je ouders. Hoe langer je het voor je houdt, hoe moeilijker het wordt om het uiteindelijk te zeggen. Als je dan moet vertellen dat jullie eigenlijk al een paar maanden samen zijn, zullen je ouders misschien denken dat er een speciale reden is waarom je ’t verzweeg, bijvoorbeeld dat hij helemaal niet zo’n goeie jongen is. Ook voor je vriendje is het niet leuk als je er zo lang mee wacht. Stel je eens voor dat jouw vriendje jou verborgen houdt voor zijn ouders?

3. Maak er geen issue van

Denk er over na hoe je het tegen je ouders wilt zeggen. Als je ouders heel luchtig doen over vriendjes, doe je er misschien goed aan om er niet een heel officieel moment van te maken. Als je er heel serieus over gaat doen, zullen je ouders dat ook doen. En dat is voor niks nodig.

Zijn je ouders iets serieuzer over vriendjes? Dan is het misschien een goed idee om het eerst te vertellen aan de ouder die het volgens jou het best zal opnemen. Misschien kan hij of zij je dan helpen om het aan de ander te vertellen.

4. Tussen de soep en de patatten

Een andere optie is de verrassingsaanval. Staat je moeder net te koken? Ga dan eventjes naast haar staan en zeg dat je een jongen leuk vindt. Op deze manier maak je het jezelf niet zo moeilijk en ziet je moeder ook dat je er geen moeite mee hebt! Ze zal er dan veel luchtiger over doen.

5. Laat je ouders het werk doen

 ‘Ik ga naar (naam vriendje)!’ of ‘(naam vriendin) komt zo hierheen’. Wedden dat je ouders vanzelf vragen of hij of zij je lief is? Easy as that. Je laat hen gewoon het werk doen!

6. Geen té groot verrassingseffect

Wat je dan weer beter niet doet, is plots met je nieuwe lover in je living staan (zéker niet terwijl je ouders naar hun favoriete soap aan het kijken zijn, ah nee). Je zet je ma en pa voor blok, en ze kunnen niet reageren zoals ze zouden doen als hij er niet bij was. Dat is niet eerlijk tegenover hen. Geef hen even de tijd om te wennen aan het idee voor je hen voorstelt aan je lief.

Oh ja, keep in mind dat je na deze boodschap sowieso een vragenuurtje kan verwachten van je ouders, dus be prepared!

Meer relatietips:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.