Home Love Zó voel je je minder alleen in een langeafstandsrelatie

Zó voel je je minder alleen in een langeafstandsrelatie

langeafstandsrelatie
Foto: Pinterest

Als je vriend of vriendin ver weg woont, voel je je waarschijnlijk vaak eenzaam. Maar dat nemen jullie er graag bij in deze langeafstandsrelatie, want jullie houden zielsveel van elkaar. Toch kan je de afstand emotioneel een beetje verkleinen met deze handige tips.

Er mogen dan wel enkele kilometers tussen jullie zitten, dat wil niet zeggen dat er alleen maar nadelen zijn. Het is een uitdaging, maar er zijn ook genoeg leuke dingen die jullie kunnen doen.

Maak afspraken om te Skypen

En dan het liefst op vaste tijden. Zo houden jullie allebei rekening met elkaar, en kunnen jullie dat tijdstip voor elkaar vrijhouden. Zeker omdat jullie ver weg wonen van elkaar, is het heel belangrijk om goed te communiceren. Je zult merken dat jullie je hierdoor heel erg verbonden blijven voelen, ondanks het aantal kilometers tussen jullie in.

Gelukkig bestaat het internet

Jullie kunnen niet vaak in real life bij elkaar zijn, maar online kan dat wel. Speel online spelletjes met elkaar, en struin samen de leukste YouTube-filmpjes af. Het maakt niet echt uit wát jullie doen, zolang jullie maar lol hebben samen.

Stuur elkaar een handgeschreven brief

In de huidige maatschappij met e-mails en WhatsApps, is het heel speciaal om een handgeschreven brief te sturen of te ontvangen. Het laat zien dat je tijd en moeite hebt gestoken in iets voor hem. Jullie kunnen elkaar brieven sturen en uitkijken naar de volgende brief die je ontvangt.

Plan een virtuele movie date

Dat jullie ver uit elkaar wonen, wil niet zeggen dat jullie niet samen films kunnen kijken. Spreek met elkaar af om tegelijkertijd dezelfde film te kijken. Zorg dat je hem/haar dan ook aan de telefoon hebt, zodat jullie met elkaar over de film kunnen praten. Zo is het net alsof jullie echt bij elkaar zijn.

Ga de deur uit

Hou je niet in. Spreek af met vriendinnen en ga dingen doen waar je vrolijk van wordt. Zo heb je ’s avonds allerlei nieuwe verhalen om met je girlfriend of boyfriend te delen, en voorkom je dat je hem/haar gaat bombarderen met ‘Ik mis je’-berichtjes. Natuurlijk mag je hem/haar vertellen dat je hem/haar mist, maar als je dit te vaak doet kan het je vriendje/vriendinnetje gaan irriteren. Hij/zij kan er tenslotte ook niks aan doen dat jullie zo ver uit elkaar wonen.

Je mist je lover héél erg, want jullie kunnen elkaar niet zo vaak zien als jullie zouden willen. Je bent sterker dan je denkt. Denk aan de toekomst waarin jullie samen wonen en elkaar nooit meer dan een dag hoeven te missen.

Wat zou jij doen in een  langeafstandsrelatie?

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.