Home onderzoek AHA: daarom komen je veters altijd opnieuw los

AHA: daarom komen je veters altijd opnieuw los

Veters
weheartit.com
Je hebt je veters gestrikt en twee seconden later merk je dat ze opnieuw losgekomen zijn. Héél vervelend, maar gelukkig heeft de wetenschap ontdekt hoe dit komt én wij leggen dit met veel plezier aan jullie uit. Thanks guys, weer een raadsel dat opgelost is!

Hoe hard je ze ook vastmaakt, je veters blijven loskomen. Iets wat niet alleen wij heel irritant vinden, want een groepje wetenschappers heeft er zelfs een onderzoek rond uitgevoerd. Resultaat? Nu weten ze ein-de-lijk waarom die vervelende knoop niet blijft zitten.

Een groepje mechanische ingenieurs aan de universiteit van Berkley hebben een reeks van experimenten uitgevoerd en kwamen tot de volgende conclusie. Tromgeroffel… het heeft alles te maken met kracht. Hoe hard je voeten de grond raken, hebben bijvoorbeeld al een invloed. Verder heeft ook de beweging die je been maakt, gevolgen voor hoe lang je veters geknoopt blijven.

En de oplossing?

Natuurlijk heeft ook de stof van je veters een invloed, maar bovenstaande factoren zijn dus de slechterik. Een pasklare oplossing is er helaas niet. Je kan natuurlijk een paar schoenen kopen zonder veters (elk excuus is goed, toch?) of je kan er altijd een dubbele knoop in leggen. Easy does it!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.