Home Schoenen Zo maak je makkelijk je witte sneakers schoon!

Zo maak je makkelijk je witte sneakers schoon!

witte sneakers
via We Heart It
Ze zijn nog steeds helemaal hipper dan hip en daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Witte sneakers staan leuk op heel wat outfits én ze stappen ook nog eens heel comfortabel! Maar hoe zorg je ervoor dat je sneakers mooi blijven? Daar hebben wij enkele tips voor!

1. Gebruik vochtige doekjes

Er is niets wat je niet met een vochtig doekje weg kan krijgen. Oppervlakkige vuile plekjes kan je heel gemakkelijk wegvegen met een simpel vochtig doekje.

2. Dissolvant voor hardnekkige vlekjes

Zijn er vuiligheden die je niet zo makkelijk weg krijgt of wil je de zool van je sneakers terug crispy white krijgen? Gebruik dan een watje met dissolvant (nagellak remover) om de plekjes te verwijderen.

witte sneakers

3. Vetvlekken? Wegwerken met shampoo!

Zo vervelend maar handig weg te werken: gebruik een beetje shampoo in combinatie met warm water en werk in op de vlek met behulp van een oude tandenborstel. Je leest het goed: gooi een oude tandenborstel dus zeker niet te snel weg.

4. Supertip: zet je schoenen nooit voor het raam

De beste tip om te voorkomen dat je schoenen verkleuren of een rare schijn krijgen is ervoor zorgen dat ze altijd op een donkere plaats staan, of toch zeker niet in het zonlicht. Het zonlicht tast namelijk de kleur aan en kan ervoor zorgen dat jouw perfect sneaker helemaal verkleurt! Ben je helemaal dedicated to your sneakers? Berg ze dan telkens opnieuw op in hun doos.

witte sneakers
via We Heart It

5. Je veters wassen?

Dat doe je met de hand! Haal je veters uit de schoen en was ze bijvoorbeeld in bad met wat zeep. Laat ze daarna helemaal drogen voor je ze weer in je schoenen steekt.

6. Wasmachine = no go!

Ben je helemaal desperate en wil je je schoenen in de wasmachine proppen? Doe dit alsjeblieft niet onmiddellijk. Probeer eerst alle voorgaande tips en gebruik pas als laatste redmiddel een wasmachine. Als je het toch doet dan is het belangrijk dat je de koudste temperatuur kiest!

Ben jij ook zo een shoe addict?

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.