Home Sieraden Armbanden DIY: Simpele armbanden

DIY: Simpele armbanden

Ik ben erg fan van kleine, dunne armbandjes. Ze zijn simpel en minimalistisch, waardoor je er veel tegelijk om je pols kunt dragen en leuke combinaties kunt maken. Hoe meer, hoe beter! Daarom laat ik in deze post een paar variaties zien hoe je op een makkelijke manier je armbandencollectie vergroot!

Dit is wat je nodig hebt:
IMG_1054_Fotor_Collage
– Een schaar
– Verschillende kralen (zowel kleintjes als grote)
– Elastisch touw
– Bedeltjes, ik gebruik 4 dunne plaatjes met woorden
– Twee dunne stroken stof

“Live”
IMG_1245_Fotor LIVE
In onderstaande afbeelding kun je stap voor stap zien hoe je deze armband maakt.
1
2
Vouw het zwarte elastiek dubbel en bevestig deze aan het plaatje. Rijg vervolgens twee kleine kralen aan het elastiek, gevolgd door een grote en weer twee kleintjes. Maak een klein knoopje zodat de kralen op hun plaats blijven. Meet de omtrek van je pols en sluit de armband af met een dubbele knoop.

“Hope”
IMG_1249_Fotor Hope
Altijd handig om tussen al je armcandy ook simpele armbanden te dragen. Ik hou daar juist van. Je hoeft dus niet altijd kralen te gebruiken, een simpel wit elastisch draadje oogt ook al superleuk!
IMG_1159_Fotor_Collage

“Confidence”
IMG_1235_Fotor Confidence
Deze armband is een variatie op de eerste armband die ik liet zien.
IMG_1166_Fotor_Collage
Het begin is hetzelfde. Maar in plaats van de grote kraal maak je een knoopje en rijg je nog 4 kleine kralen om het elastiek heen, gevolgd door nog een knoop en vervolgens weer 2 kraaltjes. Je kunt het zo laten of je kunt dit patroon blijven herhalen over de hele omtrek van je armband. Wat ook erg leuk is, is om verschillend gekleurde kraaltjes te gebruiken.

“Believe”
IMG_1324_Fotor Believe
De laatste armband is iets dikker in omvang. Hier maak ik gebruik van een knooptechniek  met de reepjes stof.
IMG_1257_Fotor_Collage
Rijg eerst het elastische bandje om het metalen plaatje. Doe dit op een manier zodat het witte draadje straks niet meer zichtbaar is.
22
Nu steek je het stoffen reepje achter het elastiekje en begin je met knopen, zoals te zien is in bovenstaande afbeelding. Dit is precies dezelfde techniek als in mijn “teenslipper DIY” Daar vind je stap voor stap uitgelegd hoe je deze simpele knoop maakt.
3
Blijf aan beide kanten doorknopen tot het hele elastiekje niet meer zichtbaar is. Maak er een knoopje in en knip de resten van het elastiekje weg. Strik nu de reepjes stof aan elkaar en je bent klaar!
IMG_1358_Fotor
Natuurlijk kun je hier allerlei variaties op maken, met verschillende kleuren kralen, stoffen en bedeltjes. Dit zijn mijn vier manieren om simpele armbanden te maken.

Welke vind jij het leukst?

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.