Home Sieraden Bedels DIY: Wasknijper naar Bedelhanger

DIY: Wasknijper naar Bedelhanger

Baal jij er ook zo van als je bedeltje losschiet van je lievelings- ketting? Of heb je nog mooie kralen of bedeltjes liggen die je graag om je nek zou willen dragen? In deze DIY laat ik je een simpel, handig en vooral leuk trucje zien, hoe je een oude wasknijper omtovert tot een bedelhangertje voor aan je kettingen!

Dit is wat je nodig hebt:
IMG_4967
– Een tang
– Een paar wasknijpers
IMG_4968
– Bedeltjes, hangertjes of kraaltjes. (Het is maar net wat jij in huis hebt!)

Stap 1
Fotor111164937
Wat je nodig hebt voor het bedelhangertje is het ijzeren gedeelte van de wasknijper die de twee houten stukken bij elkaar houdt. Haal de wasknijper uit elkaar en trek vervolgens de vering voorzichtig van elkaar af met je tang, zodat je de kralen er straks gemakkelijk in kan schuiven.

Stap 2
IMG_4975
Zoek een paar leuke combinaties uit. Kijk ook eens in de sieradendoos van je moeder of snuffel even rond in de oude kralenkist van je oma. Misschien vind je nog eens wat moois!
Fotor111165310
Voor mijn eerste bedeltje heb ik gewoon een simpele grote gouden kraal gebruikt en hem in de ijzeren vering geschoven en met de tang weer dicht geknepen. Deze ketting is vrij simpel en minimalistisch. Leuk om op zichzelf gedragen te worden, maar nog leuker om te combineren met andere gouden kettinkjes.
Fotor111165625
Het tweede bedeltje was afgebroken van zijn originele ketting. In plaats van er een ander snoertje weer in te schuiven, heb ik ervoor gekozen om ook deze wasknijper techniek toe te passen. Het oogt leuk en geeft de ketting net even wat meer karakter dan andere “normale” bedelkettingen.
Fotor111170028
Als laatste mijn favoriet. Deze eye catcher heb ik een tijdje terug in een vintage winkeltje gekocht. Omdat het ringetje waar het snoertje doorheen moet zo dun is, voeg ik nog wat extra kleine kraaltjes toe aan de wasknijper vering voordat ik mijn bedel erin schuif.
cover 2
Zo makkelijk is het dus om je wasknijpers om te zetten in gave hangers voor aan je kettingsnoer! (Overigens ook toepasbaar voor oorbellen). Zoek mooie kralen combinaties en laat je creativiteit de vrije loop. Ben je je bedeltje even zat? Schuif simpel weg de vering weer open en vervang deze voor een andere.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.