Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Ervaringen nieuwe meiden op TU/e

Senja en Stéphanie vertellen over hun opleiding op TU/e. Must read!

Dit jaar meldden zich 50 procent meer meiden aan voor een TU/e-studie dan vorig jaar. Wie zijn deze meiden en waarom kiezen ze voor de TU/e? Maak kennis met Senja Boom (17), studente Sustainable Innovation.

Meer mogelijkheden

“Dat ik een technische kant op wilde, stond al vast. Ik had op de middelbare school een NTG-profiel gekozen en vakken als natuur- en wiskunde gingen me gemakkelijk af. Ik twijfelde tussen Future Planet Studies aan de UvA en Sustainable Innovation aan de TU/e. Op de Open dag aan de UvA bleek dat het bètagedeelte daar te verwaarlozen is. Dat vond ik een minpunt. Juist door de technische inhoud, die ik op de TU/e wel vind, heb je later meer mogelijkheden.”

Vrije keuze

“Het is hard werken aan de TU/e, maar ik vind m’n studie heel interessant. Wat me positief verbaasd heeft, is de kleinschaligheid aan de TU/e. Binnen een groep van dertig studenten word je meteen aangesproken als je een keer een college mist. Verder vind ik de vrije keuzeruimte in de opleiding heel prettig: je kunt zo verdieping aanbrengen waar je dat zelf wilt. Voor mij is dat heel duidelijk: die verdieping ligt in de technische hoek.”

Leuke studie

“Binnen mijn studie zitten meer jongens dan meiden, de verhouding is ongeveer één op zes. Ik vind dat geen probleem. Ik snap wel dat de TU/e met campagnes meer meiden probeert te trekken. Maar ik heb gewoon voor een leuke studie gekozen.”

Stéphanie Bex:

“Door de studie Scheikundige Technologie op de Technische Universiteit Eindhoven kwam ik erachter dat techniek heel maatschappelijk is. Techniek heeft mensen nodig, maar ook andersom. Mijn afstudeerproject is Smart Textiles: kleding die zich aanpast aan het weer. Door een coating van vloeibare kristallen reageert kleding op licht, temperatuur en luchtvochtigheid. Stel dat je binnen bent bij de airco en buiten is het erg warm. Als je dan van binnen naar buiten loopt dan kan je kleding bijvoorbeeld opkrullen. Zo past je kleding zich altijd aan.

Mijn grote droom is dat de kleding van Smart Textiles te koop is in winkels en dat mensen het dragen.

Video

Check ook het filmpje dat Stéphanie heeft gemaakt over smart textiles!

Op de TU/e veranderen dromen in ideeën en innovaties die de wereld echt veranderen. Maak jouw droom waar, kom studeren aan de TU/e.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content