Home Life Real Life VIDEO: dáárom zie je zo vaak sneakers aan elektriciteitskabels hangen

VIDEO: dáárom zie je zo vaak sneakers aan elektriciteitskabels hangen

sneakers
Foto: Belga
Iedereen heeft het zich ooit al afgevraagd: waarom hangen er soms schoenen aan elektriciteitskabels? Van wie zijn ze, mist die persoon ze niet en hoe zijn ze daar eigenlijk geraakt? Deze erg coole video gaat op zoek naar de betekenis van de ‘vliegende sneakers’.

Verschillende betekenissen over heel de wereld

Blijkbaar is er niet één verhaal dat alle vliegende sneakers in de wereld kan verklaren. Eén ding is zeker: ze komen er terecht door ‘shoe tossing’. Mensen gooien dus schoenen omhoog met de bedoeling die in de draden te laten hangen. Ben ik de enige voor wie dat een mission impossible lijkt? Ik ging ervan uit dat ze via een raam op de kabels gehangen werden. Soit, moving on.

De sneakers hebben verschillende betekenissen, afhankelijk van waar je ze ziet. De grappigste verklaring komt uit Australië: daar zijn de schoenen meestal van jongens die net voor het eerst seks hebben gehad. Het schoenen gooien is dan een soort viering, zeg maar. In L.A. hebben de hangende sneakers dan weer een enge betekenenis: daar zijn het vaak schoenen van vermoorde bendeleden, omhooggehangen als eerbetoon. Soms zou je zelfs bloedplekken kunnen zien op de schoenen. Slik. Bekijk de video om alle fascinerende verhalen over de urban legend van de vliegende sneakers te horen!

Meer leuke video’s:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.