Home Beauty HOW TO: je haar en huid winterproof maken

HOW TO: je haar en huid winterproof maken

Foto: We Heart It
Hydrateren, hydrateren en nog eens hydrateren! Koud winterweer betekent niet meteen dat je een droge of oncomfortabele huid moet hebben. Wij geven je enkele tips over hoe je het best je huid verzorgt tijdens de koude wintermaanden. En we kozen ook enkele producten voor je uit!

1. Kies voor de juiste bodylotion

Gebruik geen producten die petroleum bevatten, maar kies er liever op basis van plantaardige oliën. Die bevatten antioxidanten en vitaminen die de huid voeden. De oliën trekken ook snel in je huid en zorgen voor langdurige hydratatie. Ideaal om je te beschermen tegen de winterblues, dus.

€12,59 – Biosenza

2. Scrub mild je huid

Tijdens het baden of douchen kan je mild je huid scrubben. Zo verwijder je dode huidcellen en kan je op een frisse huid een beschermende bodylotion aanbrengen. Wel opletten: niet te hard scrubben én geïrriteerde zones vermijden.

€19,00 – The Body Shop

3. Zorg ervoor dat je geen bad of douche neemt met té warm water

Een stomend hete douche kan heel verleidelijk zijn op koude dagen – we know! – , maar het kan je huid ook ontdoen van z’n natuurlijke, beschermende oliën. Daardoor loop je het risico dat je huid, haar of je hoofdhuid helemaal uitdroogt. Heet water is ook niet goed voor je haren: het kan hen ongelofelijk broos maken. Dan maar een lauw badje nemen!

4. Gebruik een bodylotion voor onder de douche

Douchebodylotion, het is een echte winter essential! Het trekt snel in én plakt niet. Zo vermijd je een plakkerige smeersessie na het wassen én je huid wordt meteen onder de douche gevoed. Ideaal voor wanneer je haast hebt, maar je je huid toch wilt hydrateren.

€13,95 – Lush
€4,79 – Nivea

5. Vergeet je lippen niet!

Lippen kunnen heel droog en broos zijn tijdens de winter en als je ze niet verzorgt, maak je het nog erger. Gebruik een lip scrub om je velletjes te verwijderen en ga er daarna over met een verzorgende lippenbalsem.

€8,95 – Lush

€2,89 – Labello

6. Gebruik conditioner en haarmaskers

Ook je haar heeft meer verzorging nodig tijdens de koude winterdagen. Wist je dat je haar ook kapot gaat door tegen je warme wintertruien en sjaals te schuren? Gebruik in de winter daarom altijd een conditioner na je shampoo en gebruik daarnaast ook wekelijks een haarmasker. Smeren en genieten!

€6,99 – Elsève

7. Let op je vochtinname

Net zoals in de zomer is het belangrijk dat je genoeg drinkt in de winter. En, néé: dan bedoelen we geen fruitsap of frisdrank! Je moet zeker genoeg vocht binnenkrijgen. Als je het te koud vindt om water te drinken, zijn er ook alternatieven zoals thee en waterrijke voeding zoals fruit en soep.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.