Home Beauty HOW TO: je huid in 5 stappen winterproof maken

HOW TO: je huid in 5 stappen winterproof maken

Zachte huid vs. hard winterweer!

huid
© Getty

Tijdens de winter heeft je huid een aangepaste verzorging nodig om op te kunnen opboksen tegen koude, wind en regen. Dit zijn de belangrijkste stappen om je velletje de komende maanden zacht en stralend te houden.

1. Niet te warm, niet te koud

Make-up verwijderen en je huid reinigen moet je het hele jaar door doen. Omdat je huid tijdens de winter extra gevoelig is, kies je beter voor een milde reiniger. Je huid mag na het reinigen niet trekkerig aanvoelen. Let daarnaast ook op de temperatuur van het water. De verleiding is groot om tijdens koude herfst- of winterdagen warmer water te gebruiken om je te wassen. Dat doe je echter beter niet, want zowel heet als ijskoud water halen de natuurlijke oliën van je huid weg, waardoor die droger en doffer achterblijft. Zowel je gelaat, haar als handen kan je dus maar beter met lauw water wassen.

2. Wapen je met antioxidanten

Als er één ingrediënt is dat onze beautyredactrices niet kunnen missen in de winter, is het wel vitamine C. Dat is namelijk een van onze favoriete antioxidanten voor de huid. Zowel in je voeding als in verzorgingsproducten draagt vitamine C bij tot de vorming van onder andere collageen, wat de huid soepeler en voller maakt. Antioxidanten geven je huid een instant vitamineboost. Sta je ’s morgens op met een bleke en doffe huid, dan maken ze die weer wakker. Ze geven je gelaat een warmere teint en gezonde glow. Bovendien helpen ze huidveroudering tegen te gaan en zorgen ze ervoor dat je gelaat beter bestand is tegen uv-stralen. Let op: ze bevatten geen zonnefilter, dus je moet wel nog steeds SPF smeren.

3. Hyaluronzuur à volonté

Hoewel veel water drinken belangrijk is voor je gezondheid, is het geen garantie dat je huid goed gehydrateerd blijft. De sleutel tot een soepel en fris ogend velletje is zorgen dat je huid voldoende vocht vasthoudt. Hyaluronzuur is daarvoor een wondermiddel. Het is een stof die opgenomen wordt door de huid en daar tot wel duizend keer zijn eigen gewicht in water kan vasthouden. Wil je een product dat je huid de hele dag lang hydrateert, dan is dat het ingrediënt waarnaar je moet zoeken.

4. 1, 2, 3… smeren!

Heb je net een bad of douche genomen of heb je je gezicht gewassen? Smeer dan meteen daarna je verzorgingsproducten. Bijvoorbeeld eerst een serum met vitamine C en vervolgens een dag- of nachtcrème met hyaluronzuur. Je dag- of nachtcrème aanbrengen op een huid die nog wat vochtig is, kan helpen om dat vocht langer vast te houden. Bouw ’s morgens een vaste routine van reinigen, verzorgen en hydrateren op, en blijf daar trouw aan. Zo is je huid steeds gewapend tegen invloeden van buitenaf en blijft haar vochtgehalte in balans.

5. Oil up!

Helpt niets van hiervoor om je gezonde glow te behouden? Als laatste reddingsmiddel is er nog altijd gezichtsolie. Niets voedt je huid en geeft ze zo’n stralende finish als een verzorgende olie. Breng een olie altijd als laatste stap van je routine aan, want ze legt een soort laagje op je huid dat alle voorgaande producten helpt vast te houden. Rozenbottelolie is onze huidige favoriet om tijdens het najaar te gebruiken, want die voedt en verstevigt de huid en egaliseert je teint. Hou je niet van het vette gevoel overdag, gebruik de olie dan enkel ’s avonds voor het slapengaan.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.