Home Celebs Celeb News AHA: dit is de reden waarom alle BV’s vier stippen op hun...

AHA: dit is de reden waarom alle BV’s vier stippen op hun hand tekenen

Tinne Oltmans is het boegbeeld van de actie!

vier stippen
Foto: VRT

Als jij een fervente Instagramgebruiker bent, heb je dit weekend vast en zeker de foto’s zien verschijnen waarop BV’s met vier stippen op hun hand poseren. Nee, dit is geen nieuwe beautytrend, maar wel een heel mooie actie tegen pesten van Ketnet, waarvan Tinne Oltmans het boegbeeld is!

Pesten is nog steeds een groot probleem. Daarom is het ook erg belangrijk dat iedereen ertegen blijf opkomen. In het kader van de Vlaamse Week tegen Pesten, die begin februari plaatsvindt, lanceerde Ketnet hun nieuwe campagne STIP IT, waarvan niemand minder dan Tinne Oltmans het gezicht is.

BV’s steunen

Ook heel wat andere BV’s steunen de actie. Onder andere Zita Wauters, Thomas Van Achteren en Niels Destadsbader postten al een foto met vier stippen op hun hand.

:: #STIPit

A post shared by thomasvanachteren (@thomasvanachteren) on

Zelf gepest

De actie ligt Tinne Oltmans nauw aan het hart. De actrice en zangeres werd als kind namelijk zelf jarenlang gepest, omdat ze ‘anders‘ was. ‘Ik acteerde, zong en danste en werd daardoor het mikpunt van spot. Het was zo erg dat ik zelfs verschillende keren van school veranderde.’ Ze geeft ook nog een aantal tips mee aan kinderen die momenteel door een moeilijke periode gaan. ‘Geef jezelf zeker niet de schuld’, zegt Tinne. ‘En praat erover! Met je ouders, familie of leerkrachten.’

Stip na stip

De Ghost Rocker zette haar prachtige zangtalenten dus in voor het goede doel en nam het liedje ‘Stip na stip‘ op. Het catchy deuntje met bijbehorende muziekvideo staat dan ook volledig in het teken van de strijd tegen pesten. De afkorting STIP staat voor ‘Samen Tegen Iemand Pesten‘.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wil je de actie ook steunen? Dat kan! Ga naar de site van Ketnet, onderteken het manifest tegen pesten, zet vier stippen op je hand en toon aan de wereld dat je pesten niet oké vindt. Samen tegen pesten!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.