Home Celebs Celeb News Ketnet-musicalster Arne Decock overlijdt na elektrocutie aan spoorlijn

Ketnet-musicalster Arne Decock overlijdt na elektrocutie aan spoorlijn

Spoorwegbeheerder Infrabel grijpt het ongeval aan om nog maar eens te waarschuwen voor de gevaren.

arne decock
© Cristian S. via Unsplash

Arne Decock (18), bekend van onder andere de Ketnetmusical ‘Kadanza’, is zaterdagnacht om het leven gekomen na elektrocutie aan hoogspanningskabels. Spoorwegbeheerder Infrabel benadrukt nog maar eens het gevaar van het betreden van de NMBS-terreinen.

Tragisch nieuws uit de Vlaamse musicalwereld. Op zaterdagnacht is de 18-jarige Arne Decock overleden. De ‘Kadanza’-acteur was na een verjaardagsfeestje op weg naar huis met een vriendin. Ze maakten een stop aan de spoorwegen aan de Lange Lei in Boom. Daar klauterde Arne over de omheining en klom hij op een elektriciteitspaal. Hij zou met een stok de hoogspanningsleiding hebben geraakt. Hij werd geëlektrocuteerd en viel naar beneden. Zijn vriendin zag alles gebeuren.

Ketnet condoleert Arnes dierbaren met een bericht. ‘We zijn bij Ketnet, Studio 100 en Fabric Magic zeer aangegrepen door het tragische nieuws van het overlijden van Arne Decock. Het is bijzonder triest om zo’n talentrijke en beloftevolle jongere te verliezen. Onze gedachten gaan in de eerste plaats naar zijn familie en dierbaren. We wensen hen heel veel sterkte in deze moeilijke periode’, aldus Maarten Janssen, netmanager bij Ketnet.

Levensgevaarlijk

Ook spoorwegbeheerder Infrabel betuigt zijn medeleven, maar grijpt het ongeval ook aan om te waarschuwen voor de gevaren. ‘We betuigen ons medeleven aan de familie en nabestaanden van het slachtoffer. Toch willen we dit ongeval aangrijpen om, in lijn met onze recente campagnes, op te roepen tot het respecteren van de veiligheid. Spoorwegterreinen zijn verboden terrein, en bovenleidingspalen zijn dat zeker. Op die bovenleiding staat 3.000 volt, het spreekt voor zich dat dat levensgevaarlijk is.’

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.