Home Fun Netflix reageert op petitie die al meer dan 200.000 mensen ondertekenden tegen...

Netflix reageert op petitie die al meer dan 200.000 mensen ondertekenden tegen nieuwe serie ‘Insatiable’

Met de serie willen de makers naar verluidt net het tegenovergestelde van fatshaming bereiken.

Insatiable
Netflix

Al meer dan 200.000 mensen ondertekenden de petitie tegen de nieuwe Netflixserie ‘Insatiable’. De serie zou volgens critici namelijk aan fatshaming doen en eetstoornissen kunnen veroorzaken bij jonge vrouwen. Aangezien die weerstand op steeds meer steun kan rekenen en de negatieve commentaren op sociale media blijven aanhouden, reageert de populaire streamingdienst nu voor het eerst.

Het zoveelste verhaal over het harde leven op een Amerikaanse middelbare school?  Gedeeltelijk… ‘Insatiable’ vertelt namelijk het verhaal van Patty (Debby Ryan), een tiener met overgewicht die zwaar gepest wordt op school. Maar na een zomer met een dichtgenaaide kaak, verliest de zogenaamde ‘Fatty Patty’ heel wat kilo’s en wordt ze vanaf de eerste schooldag plots razend populair. De superaantrekkelijke blondine zint dan ook op wraak…

Fatshaming

‘Toon eens het verhaal van een meisje dat mollig is en dat ook blijft. Een meisje dat haar lichaam leert accepteren en de zogenaamde maatschappelijke normen overtreft’, klinkt het op Twitter. Nadat de trailer gelanceerd werd, stuitte die meteen op heel wat kritiek en pleitte men er zelfs voor dat de serie geannuleerd wordt. Actrice Debby Ryan verdedigde haar hoofdrol eerder al in een uitgebreide tweet, maar de negatieve commentaren maar blijven aanhouden, reageert de populaire streamingdienst nu ook voor het eerst zelf.

‘Satirisch’

Cindy Holland, vice-president van Original Series, verdedigt ‘Insatiable’ in een interview met het Amerikaanse Fox News. Met de serie willen de makers naar verluidt net het tegenovergestelde van fatshaming bereiken. ‘Lauren Goose, de regisseur van de serie, vond het erg belangrijk deze kwesties te onderzoeken op basis van haar eigen ervaringen, maar dan op een – over the top – satirische manier’, klinkt het bij Holland. ‘Uiteindelijk is de boodschap van de show dat je jezelf moet kunnen accepteren zoals je bent. Fatshaming zelf, die kritiek, zit in het DNA van de serie. Ik hoop dat fans eerst zullen kijken voor ze een oordeel vellen’, vertelt Holland ten slotte aan Fox News.

‘Insatiable’ zou normaal op 10 augustus op Netflix moeten verschijnen.

Tekst: Chloë Foubert

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.