Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© SANDRA MAHUT

Ze staan nog eens mooi op je Instagram ook!

RECEPT: deze smoothie-ijslolly’s bieden verfrissing op warme zomerdagen

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Het is al de hele week snikheet. Wat is een beter excuus dan dat om helemaal zelf ijsjes te maken? Wij hebben hét recept voor jou als je verfrissend en gezond wil snoepen. Deze smoothie-ijslolly’s maak je in een handomdraai helemaal zelf!

Wat heb je nodig voor 10 ijslolly’s?

  • Een paar handjes fruit naar keuze (bijv. bosvruchten, mango, passievrucht of pitaja)
  • 800 g yoghurt
  • 80 g suiker of agavesiroop een paar druppels natuurlijke
  • Kleurstof (blauw, paars en roze) 10 ijsvormpjes incl. stokjes

Hoe maak je het?

  1. Snijd de vruchten in plakjes of stukjes en verdeel ze over kommen, gesorteerd op kleur. Houd een paar stukjes fruit achter voor de decoratie.
  2. Meng de yoghurt met de suiker. Verdeel de drie kleurstoffen over de helft van de gesuikerde yoghurt. Laat de andere helft wit.
  3. Leg de stukjes fruit onder in de vormpjes en schenk er wat ongekleurde yoghurt over. Eindig met gekleurde yoghurt. Elke ijslolly krijgt een eigen kleur.
  4. Steek de stokjes in de gevulde vormpjes. Zet de ijslolly’s minimaal een nacht in de vriezer.
  5. Haal ze voorzichtig uit hun vormpjes en serveer meteen.
Bron: I love unicorn food, Sandra Mahut – € 10,99 – Uitgeverij Becht


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '