Home Fun Noah Schnapp over zijn ‘Stranger Things’-personage: ‘Het is voor interpretatie vatbaar of...

Noah Schnapp over zijn ‘Stranger Things’-personage: ‘Het is voor interpretatie vatbaar of Will homoseksueel is’

Opgelet, spoiler alert!

stranger things
© Netflix

Wie ondertussen al aan de derde aflevering (of verder) zit van het derde seizoen van ‘Stranger Things’, heeft één opmerkelijke scène gezien waardoor er twijfel is over de seksuele geaardheid van Will Byers. Op die speculaties heeft acteur Noah Schnapp gereageerd.

Opgelet, spoiler alert!

In de derde aflevering van ‘Stranger Things‘ krijgen Will Byers en Mike Wheeler tijdens het spel Dungeons & Dragons ruzie omdat Mike en Lucas teveel met hun (ex-)vriendinnen Eleven en Max bezig zijn. Daardoor voelt Will zich in de steek gelaten. Wanneer hij wegloopt en Mike hem erover probeert aan te spreken, wordt hij boos en zegt hij dat Mike alles kapot maakt om te kunnen kussen met een stom meisje. Als reactie daarop zegt Mike het volgende: ‘Ik kan er niets aandoen dat je geen meisje wil.’ Maar aan zijn blik te zien, heeft hij meteen erna spijt van zijn antwoord.

Nu vragen fans zich af wat die zin precies betekent. Bevestigt dit dat Will niet op meisjes valt en dus homoseksueel is? De makers van ‘Stranger Things’, Matt en Ross Duffer, hebben (voorlopig) nog niet gereageerd op deze speculatie. Noah Schnapp, die Will Byers speelt in de serie, daarentegen wel.

Voor interpretatie vatbaar

Aan de Amerikaanse entertainmentwebsite The Wrap vertelde de ‘Stranger Things’-acteur het volgende. ‘Die zin is echt voor interpretatie vatbaar. Terwijl alle personages zich ontwikkelden en opgroeiden, was Will helemaal alleen in het Upside Down. Hij had met niemand contact en was afgesloten van zijn vrienden en de rest van de wereld. Wanneer hij terugkwam dacht hij dat alles weer zou zijn zoals vroeger. Toen alles nog normaal was en hij nog een kind was. Daarom wilde hij terug naar de kelder om D&D te spelen.’ Volgens hem is het dus echt aan de kijker om zijn/haar eigen idee over de scène te vormen.

Anders zijn

Het is niet de eerste keer dat dit ter sprake komt. Noah schreef na het eerste seizoen het volgende in een Instagrampost. ‘Voor mij is het naast de kwestie of Will homoseksueel is of niet. “Stranger Things” gaat over een groep kinderen die outsiders zijn en de weg naar elkaar vinden omdat ze anders zijn. Maakt het je homo als je gevoelig, een loner, een tiener die van fotografie houdt of een meisje met rood haar en grote bril bent? Ik ben pas 12 maar ik weet dat we ons allemaal kunnen herkennen in “anders zijn“‘ Voor hem maakt het hoe dan ook niet uit.

We zijn benieuwd of zijn seksuele geaardheid in het vierde seizoen van ‘Stranger Things’ verder besproken zal worden. De serie speelt zich af in de jaren 80 dus dat was toen niet zo vanzelfsprekend.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.