Home Life Interieur Met deze 5 tips hou jij je slaapkamer netjes

Met deze 5 tips hou jij je slaapkamer netjes

Weet jij niet eens meer welke kleur je vloer heeft door alle kleren die erop liggen?

slaapkamer
© Getty

Je outfits van vorige week slingeren in ‘t rond en je bureau is eigenlijk meer een verzamelplaats voor al je papieren geworden. Herkenbaar? Helaas betekent chaos in je kamer vaak ook chaos in je hoofd. Toch heb je meestal totáál geen zin om die enorme rommelboel op te ruimen. Wat nu?

Weet jij niet eens meer welke kleur je vloer heeft door alle kleren die erop liggen? Met een paar simpele tips hou je je kamer netjes én blijft ze zo.

1. Ruim elke dag een klein beetje op.

Klinkt niet echt aanlokkelijk, we know. Maar het is een slechte gewoonte om het opruimen van je slaapkamer zo lang mogelijk uit te stellen. Maak er een gewoonte van om je kleren elke dag netjes terug te hangen in de kast of in de wasmand te gooien. Leg gebruikte spullen onmiddellijk terug op de plek waar ze vandaan komen. Dat moet wel lukken, toch? (Sorry, we klinken een beetje als je mama, maar die heeft meestal dan ook gewoon gelijk.)

2. Bewaar je herinneringen in een opbergdoos.

Die kerstkaart die je twee jaar geleden kreeg van je crush? Ze heeft een bepaalde waarde voor je, iets wat je herinnert aan een leuk moment of een fijn gevoel. Als je het niet over je hart kan krijgen om spullen van een speciale dag of een bijzonder iemand weg te gooien, bewaar ze dan netjes in een opbergdoos! Een paar keer per jaar kijk je dan nog een keer of je ze wel écht nodig hebt, en terwijl haal je gewoon leuke memories op.

3. Kies een dag uit om grondig op te ruimen.

Bepaal een dag in de week waarop je je kamer helemaal schoonmaakt. Op die dag kan je je boekenkast afstoffen en je spiegel schoonmaken. Als je elke dag je kamer een beetje netjes houdt, zal dat zelfs helemaal niet lang duren.

4. Zet muziek op tijdens het opruimen.

Alles, maar dan ook álles is veel leuker met een goeie schijf op. Terwijl je je kamer opruimt, waan jij je in een videoclip en shake je alles los. Zo leid je jezelf af en zal je kuisen misschien – heel misschien – best leuk gaan vinden.

5. Hou eten uit je kamer.

Soms wil je niets liever dan pizza eten in je slaapkamer, waar je alleen bent en tijdens het eten een serietje kan kijken. Helaas maken de kruimels je kamer er niet schoner op en breng je voedsel voor allerlei ongedierte mee. Als je dan toch écht iets wil meenemen naar je kamer, zorg er dan voor dat je potjes, papiertjes en schillen nadien onmiddellijk beneden in de vuilbak gooit. Geen betere mierenlokker dan een beschimmelde bananenschil.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.