Home Life 7 boeken die je moet lezen als je ’13 Reasons Why’ leuk...

7 boeken die je moet lezen als je ’13 Reasons Why’ leuk vond

Zoek je nog een nieuw boek?

Heb je al je boeken al uitgelezen en vond je ’13 Reasons Why’ ook zo leuk? Dan zijn deze 7 boeken ongetwijfeld iets voor jou.

1 / 7
‘Het Grote Misschien’ van John Green
‘Voor Ik Val’ van Lauren Oliver
‘De Wijde Hemel’ van Alice Sebold
‘Waar Het Licht Is’ van Jennifer Neven
‘De Belevenissen van een Muurbloem’ van Stephen Chbosky
‘Hate List’ van Jennifer Brown
‘Als Ik Blijf’ van Gayle Forman
‘Het Grote Misschien’ van John Green
‘Het Grote Misschien’ van John Green

‘Het Grote Misschien’ was het eerste boek van John Green, de schrijver van ‘The Fault in Our Stars’. Het boek vertelt het verhaal van de 17-jarige Miles Halter, die weinig vrienden heeft en geobsedeerd is door ‘beroemde laatste woorden. Geïnspireerd door de laatste woorden van de Franse dichter Rabelais gaat hij op zoek naar een Groot Misschien. Niet door te sterven, maar door zich in te schrijven op een kostschool in Alabama. Eenmaal aangekomen op Culver Creek maakt Miles kennis met zijn kamergenoot Chip Martin – de Kolonel – en met Alaska Young. Slimme, grappige, mooie, onvoorspelbare, sexy Alaska, voor wie Miles als een blok valt en die hem Het Grote Misschien in katapulteert, Miles ontredderd achterlatend. ‘Het Grote Misschien’ is een meesterlijk debuut over vriendschap, grenzeloze verliefdheid en volwassen worden.

Bol.com – € 16,99

‘Voor Ik Val’ van Lauren Oliver
‘Voor Ik Val’ van Lauren Oliver

De film ‘Before I Fall’ uit 2017 is gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van Lauren Oliver. Het verhaal volgt de 17-jarige Sam Kingston, die omkwam in een auto-ongeluk. Die precieze dag maakt ze daarna zes keer mee, verplicht om de laatste dag van haar leven opnieuw te beleven tot ze het juist doet.

Pluizer – € 17,95

‘De Wijde Hemel’ van Alice Sebold
‘De Wijde Hemel’ van Alice Sebold

‘The Lovely Bones’ of ‘De Wijde Hemel’ vertelt het aangrijpende verhaal van de 14-jarige Susie Salmon, die de gebeurtenissen rond haar dood beschrijft en vertelt over de vreemde nieuwe wereld waarin ze zich bevindt. Susie kijkt, nadat ze vermoord is, met verdriet en verlangen vanuit de hemel toe hoe ontreddering haar achtergebleven familie treft. Gaandeweg blijkt dat Susies afwezigheid ook een nieuwe kracht met zich meebrengt, die de familieleden opnieuw met elkaar verbindt.

Bol.com – € 9,95

‘Waar Het Licht Is’ van Jennifer Neven
‘Waar Het Licht Is’ van Jennifer Neven

Theodore Finch is gefascineerd door de dood en wil een einde aan zijn leven maken, maar elke keer gebeurt er iets waardoor hij het toch niet doet. Violet Markey telt de dagen af tot haar diploma-uitreiking, zodat ze het bekrompen stadje waarin ze opgroeit, voorgoed achter zich kan laten en niet langer geconfronteerd hoeft te worden met de pijnlijke herinneringen aan haar gestorven zus. Wanneer Finch en Violet elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school ontmoeten, is het niet helemaal duidelijk wie wie redt. Maar vanaf dat moment groeit er een mooie vriendschap tussen hen. Langzaam maar zeker geven ze hun geheimen aan elkaar prijs: Violet ontdekt dat Finch niet de enge freak is waar iedereen hem voor houdt en Finch leert Violet weer van het leven te houden. Violet bewaart Finch’ geheim angstvallig, maar kent zij wel al zijn geheimen?

Bol.com – € 21,99

‘De Belevenissen van een Muurbloem’ van Stephen Chbosky
‘De Belevenissen van een Muurbloem’ van Stephen Chbosky

Charlie zit op de middelbare school. Hij is zeker geen sukkel, maar populair is hij ook niet. Zijn verlegen, hyperintelligente en sociaal onaangepaste karakter zorgt ervoor dat hij een muurbloem blijft. Charlie probeert op zijn eigen manier vat te krijgen op de wereld van dates, familiedrama’s, seks en drugs. Gelukkig heeft hij vrienden die hem daar af en toe bij helpen. Op zijn eigen unieke, aandoenlijke en aangrijpende manier vertelt Charlie zijn verhaal aan de enige persoon die hij vertrouwt: jij. De bestseller werd in 2012 verfilmd onder de naam ‘The Perks of Being a Wallflower’.

Bol.com – € 20,25

‘Hate List’ van Jennifer Brown
‘Hate List’ van Jennifer Brown

De lijst was eigenlijk haar idee, maar Valerie kan haar ogen niet geloven wanneer haar vriend Nick op een dag om zich heen schiet in de aula en doelbewust richt op de schoolgenoten op de lijst, de hate list. Ze probeert hem nog tegen te houden, maar het is al te laat. Valerie komt in een nachtmerrie terecht. Hoe zorgt ze ervoor dat haar onschuld bewezen wordt? Mag ze nog van Nick houden nu hij anderen van het leven heeft beroofd? En wie zijn haar echte vrienden eigenlijk?

Bol.com – € 14,99

‘Als Ik Blijf’ van Gayle Forman
‘Als Ik Blijf’ van Gayle Forman

Het leven van de 17-jarige Mia draait rond muziek. Ze heeft net met haar cello een succesvolle auditie gedaan voor het gerenommeerde conservatorium Julliard in New York en haar vriend Adam speelt in een populaire band. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Wanneer Mia, haar ouders en haar jongere broertje Teddy onverwacht een vrije dag hebben vanwege hevige sneeuwval, besluiten ze gezellig uit te gaan. Maar onderweg boort een vrachtwagen zich in volle vaart in hun auto. Aanvankelijk lijkt alles oké, maar al snel blijkt dat helemaal niet zo te zijn. Haar ouders zijn dood en wanneer Mia op zoek gaat naar haar broertje, ziet ze een hand uit het raam steken met daaraan de zilveren armband met de kleine cello- en gitaarbedeltjes die Adam haar voor haar 17de verjaardag heeft gegeven. De armband die ze nog steeds om heeft… In de 24 uur die volgen op het afschuwelijke auto-ongeluk, wordt Mia voor een onmogelijke keuze gesteld.

Bol.com – € 16,99

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.