Home Life Bye bye, huiswerk: het is vandaag Buitenspeeldag!

Bye bye, huiswerk: het is vandaag Buitenspeeldag!

Cancel al je plannen voor deze namiddag en geniet buiten van het mooie weer! ☀️

Buitenspeeldag
© Shutterstock

Schrik niet als je straks geen programma’s op je televisie ziet, want het is vandaag Buitenspeeldag! Verschillende televisiezenders onderbreken deze namiddag hun uitzendingen én leerkrachten mogen normaal gezien geen huiswerk meegeven. Zo kan je optimaal van het zonnetje genieten!

Hoera, het is vandaag tijd voor de elfde editie van de Buitenspeeldag! Speciaal voor deze gelegenheid organiseren verschillende steden en gemeenten leuke activiteiten zodat jij een hele woensdagnamiddag buiten kan spelen en sporten.

Er is aan de scholen gevraagd om deze namiddag geen huiswerk mee te geven en daarnaast doen enkele televisiezenders – denk aan Ketnet en VTM KIDS – tussen 13u en 17u het licht uit. Op deze manier heb je dus geen enkel excuus om binnen te blijven.

Activiteiten in je buurt 

Volgens Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz doen maar liefst 257 gemeenten mee om van deze Buitenspeeldag een succes te maken. Hij spreekt hiermee zelfs van een record!

Wil jij weten waar je deze namiddag terechtkan voor verschillende leuke activiteiten? Check dan zeker de agenda van de Buitenspeeldag! Enjoy!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.