Home Love Daten 8 dingen die geen taboe zouden mogen zijn voor je vriendje

8 dingen die geen taboe zouden mogen zijn voor je vriendje

En hoe je hem dat kan duidelijk maken!

taboe
© Getty

Jongens en hun mannelijkheid is iets wat altijd in de weg zal staan tussen hun trots en iets superliefs doen. Van veel dingen krijgen mannen al op jonge leeftijd te horen dat ze niet ‘mannelijk’ genoeg zijn. Denk maar aan chick flicks kijken of graag shoppen. Wij sommen acht dingen op waar je vriendje zich écht niet voor hoeft te schamen en hoe je hem dat duidelijk kan maken!

Tampons kopen

Oké, dit is iets wat we meestal zelf doen of waar we ons mama om sturen, maar soms lukt het gewoon niet. Wanneer je ziek van de krampen in je bed ligt en je mama net gaan werken is, is het natuurlijk fijn dat je vriendje voor jou naar de winkel kan lopen. Jammer genoeg rust daar om een of andere reden nog een taboe op en vindt je boyfriend dat waarschijnlijk een beetje gênant. Laat hem dan eens deze scène zien, waarin een jongen eerst uitgelachen wordt en daarna gewoon een applaus krijgt!

Foto’s nemen voor je Instagram

Je vriendje zou trots moeten zijn op je looks én op je Instagramfeed. Iedereen die jouw naam intikt in zoekopdrachten, weet meteen met wat voor een babe hij datet. Dus waarom zou hij daar niet aan mogen bijdragen? Oké, we zeggen niet dat jullie uren aan een fotoshoot moeten spenderen (tenzij jullie dat leuk vinden), maar als je vraagt om enkele outfitfoto’s, zou dat geen probleem mogen zijn. Zeker niet als de enige reden waarom hij het niet wil doen, is omdat hij zich schaamt. En trouwens, de ‘Boyfriends of Instagram‘ zijn de vriendjes die elk meisje wil hebben.

Chick flicks kijken

Niet alleen meisjes zien graag girly, romantische films, sommige jongens ook. Alleen durven zij er jammer genoeg niet altijd voor uit te komen. Terwijl ze zich daar helemaal niet voor zouden moeten schamen. Als hij zulke films natuurlijk écht niet graag ziet, kan je er natuurlijk niet veel aan veranderen. Als hij het gewoon niet durft toe te geven, maak hem dan duidelijk dat het net supercool is als hij zijn gevoelige kant toont.

Je vergezellen bij ‘vrouwelijke’ dingen

Jij wil heel graag een dagje naar de wellness met je vriendje of je wil dat hij meegaat naar het concert van je favoriete band. En ook al weet je dat je boyfriend die dingen eigenlijk helemaal niet haat, hij wil écht niet mee. Waarom niet? Waarschijnlijk omdat hij denkt dat dat niet mannelijk genoeg is. Terwijl zijn vriendin een plezier doen juist wel getuigt van man zijn. A real woman can do it all by herself, but a real man won’t let her.

Affectie tonen in het openbaar

Dit is de normaalste zaak van de wereld. Je hand vasthouden, je knuffelen, een zoen geven… Als je vriendje geen affectie toont in het openbaar, klopt er iets niet. Hij kan wel zeggen dat het gênant is en dat zijn vrienden hem zullen uitlachen, maar dan is hij duidelijk nog te jong en te kinderachtig voor een relatie!

Iets doen samen met jou en je vriendinnen

Als jij het enige meisje bent tijdens een avondje uit met zijn vrienden, is dat doodnormaal. Maar als je hem meevraagt met je vriendinnen, vindt hij dat raar. Klopt niet, hè? Dit is weer zo’n typische situatie van dubbele standaarden en waarschijnlijk is hij daar niet zelf opgekomen, maar heeft zijn omgeving hem dat ingefluisterd. Hij zou blij moeten zijn dat je geen mannelijke vrienden hebt en met plezier meegaan met je vriendinnen. Echte mannen vinden het zalig om omringd te zijn door meisjes die hem alle aandacht geven!

Jou de leiding laten nemen

Het is leuk als je vriendje dingen plant en voorop loopt op drukke plekken. Zo voel je je beschermd. Toch is het ook leuk als jij af en toe eens de leiding mag nemen. Al volgen jongens jou liever niet in zulke situaties. Zo voelen ze zich, alweer, niet mannelijk genoeg. Wat natuurlijk belachelijk is! Echte mannen kunnen de leiding nemen, maar laten af en toe hun vriendin ook eens dominant zijn. Sommigen vinden dat zelfs leuk! Het is natuurlijk niet de bedoeling dat iemand van jullie onder de sloef ligt. Een goede balans is alles.

Gaan shoppen

Wie op het idee is gekomen dat graag shoppen alleen iets voor vrouwen is, had het goed mis. Iedereen heeft toch kleren nodig? Waarom zouden mannen dan niet mogen genieten van een shoppingdagje? Dat toont net dat hij om zijn uiterlijk geeft en er dus verzorgd en goed wil uitzien. Reken maar dat zulke jongens meer meisjes aantrekken dan jongens die uit gemakzucht tien dezelfde T-shirts hebben!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.