Home Love Daten Ben je afgewezen? Deze 7 tips helpen je erover te geraken!

Ben je afgewezen? Deze 7 tips helpen je erover te geraken!

Bedenk dat het niet meant to be is.

afwijzing
Foto: Shutterstock

Het is niet makkelijk om over een afwijzing te geraken. Vaak heb je al je moed bijeen geraapt om naar je crush toe te stappen en hem/haar te vragen of hij/zij met je uit wil. Als je dan een negatief antwoord krijgt, kan dat heel hard aankomen.

Als je een blauwtje gelopen hebt, heb je vaak het gevoel dat je wereld in elkaar stort. Gelukkig zijn wij er om je te helpen. We hebben allemaal al eens in jouw schoenen gestaan en we verzamelden de beste tips om er in no time weer bovenop te komen.

1. Geef jezelf tijd om het te verwerken 

Natuurlijk hoop je dat je crush jou ook ziet zitten, en als dat niet het geval blijkt, is het normaal dat je je down voelt. En dat is helemaal oké! Het is helemaal niet nodig om te denken dat je er snel weer bovenop moet geraken. Over een afwijzing geraken is een verwerkingsproces waar je doorheen moet, en dat kan pijn doen.

2. Laat jezelf toe om verdrietig te zijn 

Het is onnodig om te denken dat je verdriet niet terecht is, want dat is het wél. Het is zelfs heel belangrijk dat je jezelf toestaat om verdrietig te zijn. Op die manier geef je het een plekje en zal je er veel sneller bovenop geraken. Als je alles opkropt, moet het er vroeg of laat toch nog uit.

3. Praat er met iemand over 

Er zijn sowieso mensen die naar je willen luisteren en die je verdriet begrijpen. Minimaliseer je gevoelens niet en neem iemand in vertrouwen. Je beste vriendin, je broer of zus, je ouders… Allemaal mensen die voor je klaarstaan als je ze nodig hebt. Je zal merken dat met iemand praten echt kan opluchten en daardoor zal je je snel beter voelen.

4. Verzet je gedachten 

Geloof ons maar als we zeggen dat een nieuw jurkje, een warme chocolademelk of een grappige film je meteen beter doen voelen. Vraag aan je beste vriendin of ze met je mee de stad in wil en maak er een geweldige girls only-namiddag van. Gegarandeerd staat er in no time weer een lach op je gezicht en ben je je afwijzing weer (eventjes) vergeten.

5. Laat je hoofd niet hangen 

Kop op, girl. Ook al doet het pijn, het is niet nodig om je drie weken lang in zelfmedelijden te wentelen. Toon je crush wat hij/zij mist en trek je leukste outfit aan als je weet dat er een kans is dat jullie elkaar zullen tegenkomen. Hij/zij hoeft echt niet te weten hoe zwaar je afziet van de afwijzing ‘Ik? Verdrietig om jou? Dacht het niet!’

6. Bedenk dat het niet meant to be is

Geloof ons, je kan zo veel beter krijgen dan iemand die niet inziet hoe leuk je bent. Focus op iemand anders of bedenk gewoon dat het niet meant to be is. Sowieso kom jij iemand tegen die wél volledig voor jou wil gaan en die jou wel helemaal ziet zitten. Degene die je afwees, weet gewoon niet wat hij/zij mist!

7. Schrijf al zijn/haar negatieve eigenschappen op 

Het is nooit goed om gemeen te zijn, maar nu raden we je aan om het voor één keertje wel te doen. Pak een leuk schriftje, roep je vriendinnen bij elkaar en maak er een echt mean girls-gebeuren van. Had je crush een slechte adem? Neushaar? Scheve tanden? Schrijf het allemaal op. Ook zijn/haar negatieve karaktereigenschappen mogen in het boekje komen. Was hij/zij erg vol van zichzelf? Opschrijven die handel! Zorg er natuurlijk wel voor dat niemand het lijstje vindt, want dan zouden er nog meer problemen komen.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.