Home Love Zo maak je iemand duidelijk dat hij/zij in de friendzone zit

Zo maak je iemand duidelijk dat hij/zij in de friendzone zit

De situatie negeren is geen oplossing!

friendzone
© Getty

We hebben het allemaal wel al eens meegemaakt. Je hebt iemand keihard gefriendzoned, maar hij/zij heeft dat niet door. Dan is het heel moeilijk om duidelijk te maken dat je écht niets voor die persoon voelt. Maar hoe pak je dat in hemelsnaam aan? Geen paniek! Wij hebben enkele tips.

Het is nooit leuk om iemands hart te breken. Zeker niet als het gaat om dat van een dichte vriend(in). Daarom is het belangrijk dat je op een voorzichtige manier vertelt dat de gevoelens niet wederzijds zijn. Durf je dat niet meteen? Dan kan je ook op andere wijzes duidelijk maken dat jij niet verliefd bent op hem of haar.

Ga niet te veel in op complimenten.

We krijgen allemaal héél graag complimentjes, dat is normaal. Maar als je merkt dat je meer en meer complimentjes begint te krijgen van de persoon die je gefriendzoned hebt, ga je er best niet te veel op in. Zeg gewoon ‘dank je’ met een vriendelijke glimlach en laat het daar bij. Het is ook niet elke keer nodig om, als je een compliment van die ene persoon krijgt, er een terug te geven.

Introduceer hem/haar aan nieuwe mensen als je beste vriend(in).

Zo is het meteen voor iedereen duidelijk dat wat jullie hebben puur vriendschappelijk is. Voor diegene die verliefd op je is, zal het misschien wat hard aankomen, maar het is beter om meteen duidelijk te zijn.

Gedraag je zoals bij je broer/zus.

Als je een broer/zus hebt, weet je hoe haat-liefde jullie verhouding kan zijn. Toch kan je niet zonder hem/haar leven. Gedraag je dus net zoals je je bij je broer/zus zou gedragen en de boodschap zal al snel duidelijk zijn.

Laat af en toe eens iets vallen over je liefdesleven.

Nee, het is absoluut niet nodig om je liefdesleven in het gezicht van hem/haar te wrijven, maar af en toe iets zeggen over die leuke persoon die je leerde kennen kan helemaal geen kwaad. Zo maak je duidelijk dat er activiteit is in je liefdesleven en dat je niet op zoek bent naar een relatie, of toch niet met de gefriendzonede persoon.

Praat erover.

Dit is eigenlijk de allerbelangrijkste tip die we je kunnen geven. Ja, je zal waarschijnlijk zijn/haar gevoelens kwetsen, maar eerlijkheid duurt altijd het langst. Als je uitlegt dat je jullie vriendschap te veel waardeert om het naar het volgende niveau te brengen, dan zal hij/zij dat zeker begrijpen. Je kan namelijk niet op iedereen verliefd worden en soms is een vriendschap te veel waard om die op het spel te zetten.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.