Home Love Daten 7 signalen dat je lief nog aan zijn/haar ex denkt

7 signalen dat je lief nog aan zijn/haar ex denkt

3. Niemand anders mag met zijn/haar ex daten.

ex
© Samuel Ryde via Unsplash

Een ex is iemand uit een verleden en dus verleden tijd. Toch voelen we ons soms bedreigd, want exen hebben een hele geschiedenis samen en hebben dus misschien een sterkere band. Af en toe is dat gevoel terecht. Maak je je zorgen dat je vriend(in) of crush nog steeds gevoelens heeft voor zijn/haar ex? Wij lijsten 7 signalen op waaraan je dat kan merken.

1. Ze blijven contact hebben met elkaar.

Geef zelf toe: met hoeveel van jouw ex-liefjes praat jij nog? Waarschijnlijk geen, dus waarom zou je het normaal moeten vinden dat je nieuwe liefde nog ‘bevriend‘ is met zijn/haar ex? Er bestaan natuurlijk uitzonderingen, maar vaak wil een van de twee de ander terug, en met hun voorgeschiedenis lukt dat misschien wel. Dat wil niet zeggen dat je je lief moet verbieden om nog met zijn/haar ex te praten of af te spreken, maar het is geen slecht idee om er een gesprek over te hebben als jij je er niet goed bij voelt. Als je erover begint en hij/zij weinig respect heeft voor jouw gevoelens, dan is dat meestal niet zo’n goed teken.

2. Hij/zij blikt nogal vaak terug op hun momenten samen.

Je lief kan natuurlijk weleens zeggen hoe slecht zij/hij wel niet was voor hem/haar. Maar als je lover dit vaak doet, kan dit een teken zijn dat hij/zij nog steeds niet over die ex heen is. Terugblikken op goede momenten is nog erger, als je ‘t ons vraagt. Niemand vindt het leuk om te horen hoe leuk het wel niet was met een ander. Er is geen reden om nog zoveel aan die andere persoon te denken als je lief gelukkig is met jou!

3. Niemand anders mag met de ex daten.

Hoor je wat jaloezie of irritatie in zijn/haar stem als je lief zegt dat die ene ex een nieuwe vriend(in) heeft? Of breekt hij/zij the new love volledig af? Ding, ding, ding! Je bae heeft nog steeds gevoelens voor een ander.

4. Hij/zij kijkt vaak op de Instagrampagina van die ex.

Dat jij uit gezonde jaloezie af en toe de sociale media van de ex van je lief checktdat begrijpen we nog. Maar dat je vriend(in) het doet… Nee, not done. De reden dat je lief hem/haar nog checkt is waarschijnlijk omdat hij/zij obsessief wil wil weten waarmee die ex bezig is en of hij/zij al een nieuwe love interest heeft.

5. Je wordt vergeleken met zijn/haar ex.

Euh, excuse me? Nee, je gaat je haar niet blond kleuren omdat de ex-vriend(in) van je lief blond was en hij/zij dat mooi vindt. Het ergste wat je lief kan doen, is jou vergelijken met zijn/haar ex. Als je crush subtiele opmerkingen geeft over het lichaam, de look, de kookkunsten of het gevoel voor mode van zijn/haar ex, zijn dat dingen die hij/zij mist. Als je het gevoel hebt dat je constant moet concurreren met een ex, ga jij eraan kapot.

6. Je lief is nog niet zo lang single.

Komt je vriend(innet)je nog maar net uit een lange relatie? Als hij/zij minder dan drie maanden single is, dan bestaat de kans dat hij/zij gewoon over die ex probeert te geraken door met jou te daten.

7. Hij/zij bewaart fysieke herinneringen.

Hij/zij houdt foto’s, sms’jes of spullen bij van hun momenten samen.

Als al deze signalen een belletje doen rinkelen, hebben wij één advies: wegwezen!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.