Home Love 7 signalen dat je nog niet over je ex heen bent

7 signalen dat je nog niet over je ex heen bent

En wat je eraan kan doen!

ex
© Getty

Soms denk je dat je over je ex heen bent en probeer je iedereen daar ook van te overtuigen. Toch betrap je jezelf erop dat je nog steeds aan hem denkt en nog altijd droevig bent, ook al is het al maanden geleden dat jullie uit elkaar gingen. Hieronder lees je 7 signalen dat je nog niet over hem heen bent en wat je eraan kan doen!

1. Je gaat slapen met de gedachte aan hem

En je staat er ook weer mee op. Als je jezelf daarop betrapt, probeer dan eens aan iets heel anders te denken als je gaat slapen of als je opstaat. Denk bijvoorbeeld aan wat je de volgende dag gaat eten of welke leuke dingen je allemaal van plan bent in de komende week. Alles is goed, zolang het je maar afleidt!

Gerelateerde afbeelding

2. Je checkt nog steeds zijn social media

En zelfs die van zijn nieuwe vriendin. Je bent obsessed door wat hij doet met zijn leven en checkt dan ook alles wat hij post. Als je de drang voelt om zijn profiel te bezoeken, stuur dan een berichtje naar je beste vriendinnen, zodat zij je kunnen overtuigen om het niet te doen. In het begin is het moeilijk om zo’n slechte gewoonte af te leren, maar na een tijdje zal het veel makkelijker gaan. Trust us!

3. De kleinste dingen doen je aan hem denken

Waar je ook bent of wat je ook doet, elk klein detail herinnert je aan jullie momenten samen. En dat doet telkens opnieuw evenveel pijn. Probeer daarom zoveel mogelijk nieuwe herinneringen te maken met vrienden en familie, zodat je de volgende keer daaraan denkt, in plaats van aan je ex!

Afbeeldingsresultaat voor breakup gif

4. Je post niet-zo-subtiele boodschappen op je Instagram om zijn aandacht te trekken

Als het een soort van uitlaatklep voor je is, probeer dan eens om je gevoelens op te schrijven in een dagboek. Je zal je veel beter voelen, omdat je het op die manier van je kan afzetten zonder anderen erbij te betrekken!

Afbeeldingsresultaat voor depressing messages instagram gif

5. Je zoekt om de kleinste redenen contact met hem

Doet een liedje je aan hem denken? Wandel je langs de plek waar jullie elkaar voor het eerst ontmoet hebben? Ben je een film aan het kijken die jullie ooit samen hebben gezien? Allemaal heel pijnlijke herinneringen en dus zeker géén reden om hem dat te laten weten. Dus leg die gsm maar snel weer neer, anders krijg je er achteraf so-wie-so spijt van!

6. Foto’s en cadeautjes heb je nog steeds niet weggegooid

Het is moeilijk om fysieke herinneringen los te laten, maar het is wel nodig in het verwerkingsproces. Verknip dus alle foto’s die je hebt van hem, gooi zijn cadeautjes in de vuilnisbak en geef die teddyberen en zijn kleren aan het goede doel. Je zal je meteen opgelucht voelen. You can do it, girl!

7. Je kan nog niet neutraal naar een romantische film kijken

Je ziet niets liever dan een melige chickflick, maar het lukt je gewoon nog niet zonder aan hem te denken. Probeer het daarom met een andere single vriendin. Leg een leuke film op en neem er een pot Ben & Jerry’s bij!

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.