Home Love 11 signalen dat je nog niet over je ex heen bent

11 signalen dat je nog niet over je ex heen bent

En wat je eraan kan doen!

ex
© Getty

Soms denk je dat je over je ex heen bent en probeer je iedereen daar ook van te overtuigen. Toch betrap je jezelf erop dat je nog steeds aan hem denkt en nog altijd droevig bent, ook al is het al maanden geleden dat jullie uit elkaar gingen. Hieronder lees je 11 signalen dat je nog niet over hem/haar heen bent en wat je eraan kan doen!

1. Je gaat slapen met de gedachte aan hem/haar.

En je staat er ook weer mee op. Als je jezelf daarop betrapt, probeer dan eens aan iets heel anders te denken als je gaat slapen of als je opstaat. Denk bijvoorbeeld aan wat je de volgende dag gaat eten of welke leuke dingen je allemaal van plan bent in de komende week. Alles is goed, zolang het je maar afleidt!

2. Je checkt nog steeds zijn/haar social media.

En zelfs die van zijn/haar nieuwe vriendin. Je bent obsessed door wat hij/zij doet met zijn/haar leven en checkt dan ook alles wat hij/zij post. Als je de drang voelt om zijn/haar profiel te bezoeken, stuur dan een berichtje naar je beste vriendinnen, zodat zij je kunnen overtuigen om het niet te doen. In het begin is het moeilijk om zo’n slechte gewoonte af te leren, maar na een tijdje zal het veel makkelijker gaan. Trust us!

3. De kleinste dingen doen je aan hem/haar denken.

Waar je ook bent of wat je ook doet, elk klein detail herinnert je aan jullie momenten samen. En dat doet telkens opnieuw evenveel pijn. Probeer daarom zoveel mogelijk nieuwe herinneringen te maken met vrienden en familie, zodat je de volgende keer daaraan denkt, in plaats van aan je ex!

4. Je post niet-zo-subtiele boodschappen op je Instagram om zijn/haar aandacht te trekken.

Als het een soort van uitlaatklep voor je is, probeer dan eens om je gevoelens op te schrijven in een dagboek. Je zal je veel beter voelen, omdat je het op die manier van je kan afzetten zonder anderen erbij te betrekken!

5. Je zoekt om de kleinste redenen contact met hem/haar.

Doet een liedje je aan hem/haar denken? Wandel je langs de plek waar jullie elkaar voor het eerst ontmoet hebben? Ben je een film aan het kijken die jullie ooit samen hebben gezien? Allemaal heel pijnlijke herinneringen en dus zeker géén reden om hem/haar dat te laten weten. Dus leg die gsm maar snel weer neer, anders krijg je er achteraf so-wie-so spijt van! Misschien is het zelfs een goed idee om zijn/haar nummer te verwijderen. Zo kom je niet in de verleiding wanneer je een moeilijk moment hebt.

6. Foto’s en cadeautjes heb je nog steeds niet weggegooid.

Het is moeilijk om fysieke herinneringen los te laten, maar het is wel nodig in het verwerkingsproces. Verknip dus alle foto’s die je hebt van hem/haar, gooi zijn/haar cadeautjes in de vuilnisbak en geef die teddyberen en zijn/haar kleren aan het goede doel. Je zal je meteen opgelucht voelen. You can do it!

7. Je kan nog niet neutraal naar een romantische film kijken.

Je ziet niets liever dan een melige chickflick, maar het lukt je gewoon nog niet zonder aan hem/haar te denken. Probeer het daarom met een andere single vriendin. Leg een leuke film op en neem er een pot Ben & Jerry’s bij!

8. Je vergelijkt anderen met je ex.

Wil je graag nog een keertje op date, maar vergelijk jij je ex nog steeds met anderen? Dan ben je vaak nog niet volledig over je break-up, en is het beter om nog wat tijd voor jezelf te nemen.

9. Je vraagt je continu af waar het misgelopen is.

Meisjes denken soms te vaak na als het op relaties aankomt en ook dit kan een aanwijzing zijn dat jij je ex-lief nog niet vergeten bent. Als je maanden na jullie breuk nog steeds met vragen zit, hoop je stiekem vaak nog dat het toch nog goedkomt tussen jullie.

10. Je hoopt dat hij/zij nog steeds aan je denkt.

Doe je soms iets alleen om zijn/haar aandacht te strikken of vraag je je soms af hoe hij/zij over iets zou denken? Dan ben je je nog aan het vasthouden aan je oude relatie en is het hoog tijd om het verleden los te laten.

11. Je doet dingen enkel en alleen om hem/haar jaloers te maken.

Praat je bewust met anderen of probeer je op een andere manier om hem/haar jaloers te maken? Dan is de kans groot dat je hem/haar nog niet vergeten bent. Hij/zij maakt geen onderdeel meer uit van je leven dus focus je gewoon op jezelf.

Tekst: Ysaline Pollet & Sandie Stroobants

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.