Home Love Daten 5 tips om een goed online gesprek te beginnen

5 tips om een goed online gesprek te beginnen

Je wil natuurlijk een goede eerste indruk maken!

online gesprek
© Getty

Het is voor niemand gemakkelijk een gesprek aan te knopen als je iemand beter wilt leren kennen, zowel in het echte leven als online. Zeker als het gaat om je grote crush! Je weet nooit wat zeggen en je wil natuurlijk een goede eerste indruk maken. Zowel jongens als meisjes kunnen verlegen zijn en moeite hebben met de eerste stap zetten. Gelukkig hebben we enkele tips voor je die daarbij kunnen helpen!

Het meest gevreesde aspect van daten is bij velen toch wel die typische openingszin. Je hoort je vriendinnen wel eens zeggen: ‘Oh nee, hij gebruikt zo’n cliché-openingszin!’. Het woord wordt dan ook nooit op een serieuze manier gebruikt. Een conversatie kan je zowel goed als slecht beginnen. Het hangt er gewoon allemaal vanaf hoe je het aanpakt. Het belangrijkste is dat je natuurlijk jezelf blijft, maar de volgende tips geven je alleszins een beetje inside information over hoe je een online gesprek begint met je crush.

1. ‘Hey, hoe gaat het?’ is een grote afknapper

Alles is beter dan je conversatie te openen met een simpele ‘hey‘. Het is niet alleen saai, maar het zal er ook voor zorgen dat je gesprek al snel zal stilvallen. Wees dus creatief!

2. Je mag een assertief berichtje sturen om het gesprek te starten

Omdat een saaie ‘hey’ niet volstaat, moet je wat origineler uit de hoek komen. Jongens houden van meisjes die assertief zijn en initiatief nemen. Dus ook in een gesprek! Vraag je crush bijvoorbeeld om wat leuks te gaan doen om elkaar meteen wat beter te leren kennen. Wat dat is, hangt volledig af van de persoon in kwestie.

Als je via een app met iemand praat en helemaal niet weet wie die persoon is, is het beter om hem eerst via chat te leren kennen. In dat geval kan je meteen beginnen over iets persoonlijks dat je hebt gezien op zijn profiel of over je eigen interesses. Zo weet hij meteen dat je niet zo’n ‘hey’-meisje bent, maar hoef je ook niet met de eerste de beste af te spreken. Eens je elkaar wat beter kent, kan je elkaar ontmoeten in reallife. Maar lees zeker eerst onze tips over wat je moet doen vóór je afspreekt met je online crush!

3. Wat voor jou werkt, werkt niet per se voor hem

Jij kan misschien wel tevreden zijn met een basic gesprek of een cliché-openingszin, maar dat wil niet zeggen dat hij dat ook is. Jongens hebben graag een meisje dat weet wie ze is en dat ook toont. Zelfvertrouwen zou het meest sexy aspect zijn aan een vrouw, dus zorg dat hij dat ook merkt!

4. Jongens verliezen blijkbaar snel hun aandacht

Volgens onderzoek is het belangrijk dat je binnen de zes uur een bericht stuurt of antwoordt, nadat je elkaar hebt toegevoegd of gematcht. De kans dat hij antwoordt, zou namelijk na die zes uur al met 25 procent gezakt zijn. Whaaat?!

5. Complimenteer hem niet met zijn uiterlijk

Onderzoek wees uit dat iemand complimenteren met het uiterlijk iets is dat je echt niet mag doen. ‘Wat heb je mooie ogen’ had namelijk voor maar 9 procent succes. Auwtch

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.