Home Beauty 3 dingen je zeker moet weten over sheet masks

3 dingen je zeker moet weten over sheet masks

Wij zetten al onze knowhow op een rijtje, zodat jij straks met een frisse en stralende huid kan paraderen.

sheet masks

Ineens vind je ze op elk beautyschap: sheet masks. Maar wat zijn ze nu eigenlijk? Wanneer je gebruik je ze en wat kan je ermee? Wij zetten al onze knowhow op een rijtje, zodat jij straks met een frisse en stralende huid kan paraderen.

Wat is het?

Drie jaar geleden had je waarschijnlijk nog nooit van de term ‘sheet mask’ gehoord, maar nu is die extra stap bijna standaard in een beautyroutine. Een sheet mask is een vel gedrenkt in serum en met gaten voor je ogen, neus en mond, dat je eenmalig gebruikt en afhankelijk van het merk een kwartier tot halfuur laat inwerken. Meestal heeft het een diep hydraterende of anti-ageing-werking en bevat het hyaluronzuur en natuurlijke ingrediënten als aloë vera en vitamines. Het vel kan gemaakt zijn van papier, katoen, vezels of een gel. Velen denken dat dit type maskers hun oorsprong vinden in Zuid-Korea, waar ze veelvuldig te vinden zijn, maar eigenlijk zouden ze afkomstig zijn van Japan. Geisha’s hielden de restjes stof van gemaakte zijden kimono’s bij en drenkten ze in bloemenwater, om die vervolgens op hun gezicht te leggen.

Na één sheet mask-sessie heb je al een mooi resultaat, net omdat het erg diep en efficiënt kan inwerken.

De voordelen

Een sheet mask is gedrenkt in een geconcentreerd serum dat door het vel op je huid gedrukt wordt en extra goed kan inwerken omdat het onder het vel op je huid blijft liggen. De in water oplosbare bestanddelen kunnen op die manier niet verdampen en blijven dus extra lang op je huid. Zo heb je na één sheet mask-sessie al een mooi resultaat, net omdat het dieper en efficiënter kan inwerken. Je gebruikt het het best twee keer per week, maar kan het in periodes van extreme koude zelfs dagelijks gebruiken als je huid daar nood aan heeft.

How to sheet mask

  1. Lees de bijsluiter. Belangrijk is om de inwerktijd te respecteren, dus leg geen sheet mask met een inwerktijd van 15 minuten op als je maar vijf minuten hebt. Langer laten inwerken heeft geen zin en kan zelfs irritatie opwekken.
  2.  Reinig je gezicht en dep goed droog. Vergeet deze stap zeker niet, want je verwijdert zo niet alleen dode huidcellen – zodat het masker dieper kan inwerken – maar ook onzuiverheden die anders onder het masker op je huid blijven liggen tijdens de inwerktijd. Heb je een gevoelige huid? Eindig je reiniging dan met een neutraal micellair water. Zo krijgen ook restjes kraanwater geen kans om op je huid in te werken en minimaliseer je de kans op irritatie.
  3. Open de verpakking, vouw het masker open en leg het op je gezicht. Zorg ervoor dat het masker overal mooi aansluit. Sheet masks zijn one size fits all, maar omdat elke gezichtsvorm anders is, is het aangeraden bij je voorhoofd te beginnen en het masker zo naar beneden toe te kleven.
  4. Relax! Uit ondervinding zeggen we: je legt een sheet mask idealiter op in bad of in bed. Tussenin dingen doen met je hoofd naar boven gericht om het masker niet te doen vallen (zwaartekracht, you know) is écht niet handig.
  5. Haal het masker weg, maar spoel je huid niet af. Het achtergebleven serum kan je gewoon inmasseren. Omdat dat meestal heel hydraterend is, is een dag- of nachtcrème smeren na zo’n sheet mask overbodig.

Respecteer de inwerktijd. Je sheet mask langer op je huid laten liggen heeft geen zin en kan zelfs irritatie opwekken.

Tekst: Judith Hendrickx

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.