Home Beauty DIY: maak zelf een sheet mask in slechts 20 minuten

DIY: maak zelf een sheet mask in slechts 20 minuten

Dit handige beautymasker knutsel je zelf in een handomdraai.

sheet mask
Van Halewyck

Heb je een oude T-shirt en een schaar liggen? Dan ben je al halverwege het maken van dit handige sheet mask. Het is niet alleen supersnel klaar, maar ook nog eens herbruikbaar!

Sheet masks, een trend overgewaaid uit Azië, zijn niet meer weg te denken uit de winkelrekken. Een sheet mask is eigenlijk gewoon een in fijne ingrediënten gedrenkt stukje stof, dat je op je gezicht legt en zo zijn werk laat doen. Nadien gooi je het masker gewoon in de vuilnisbak. Niet erg duurzaam, en daarom maak je best zelf een herbruikbare sheet mask. Alle ingrediënten vind je bovendien in de supermarkt of natuurwinkel.

Benodigdheden

  • Oude stof (bv. van een T-shirt, het liefst katoen)
  • Schaar
  • Rozenwater
  • Afgekoelde witte thee
  • Aloë vera-gel

Start!

  1. Knip uit een stuk stof een ovaal ter grootte van je gezicht.
  2. Leg het lapje stof op je gezicht en teken voorzichtig een stip waar je ogen, neus en mond zich bevinden. Met een schaar knip je 2 cirkels voor de ogen uit en 2 strepen voor je neus en mond. Je sheet mask is klaar!
  3. Je kunt verschillende soorten vloeibare maskertjes maken om het sheet mask in te dopen, maar hieronder vind je eentje dat voor alle huidtypen geschikt is. Maak een kopje sterke witte thee en laat het afkoelen. Voeg hier 2 eetlepels rozenwater aan toe en een eetlepel aloë veragel.
  4. Roer goed en doop je sheet mask in het mengsel. Wring het masker voorzichtig uit en leg het op je gereinigde huid.

Je kunt dit masker 20 tot 30 minuten zijn werk laten doen. Nadien gooi je het gewoon in de was voor het volgende gebruik!

Wil je graag meer zelfgemaakte producten uitproberen? Je vindt tal van recepten in het boek ‘Homemade Beauty’ van Zoë Van Quickelberge (€22,50).

Auteur: Jorik Leemans

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.