Home Body 8 positieve dingen die gebeuren als je je schaamhaar niet scheert

8 positieve dingen die gebeuren als je je schaamhaar niet scheert

Number 1: je bespaart veel tijd én geld

schaamhaar
© Getty

Om een of andere reden wordt schaamhaar nog steeds gezien als iets gênants, zeker onder tieners. Terwijl het een van de normaalste zaken ter wereld is. Het hoort nu eenmaal bij het menselijk lichaam. Het is dan ook helemaal jouw eigen keuze of je je schaamhaar scheert of niet. Dus voor de girls onder jullie die zich niet willen of durven scheren: wist je dat er zelfs voordelen aan verbonden zijn?

1. Je bespaart tijd én geld

Als je zou optellen hoeveel geld je uitgeeft aan scheermateriaal, zou je aan een serieus bedrag komen. En dan zwijgen we nog van de tijd die je ermee verliest. Dus laat je je haartjes daar beneden staan, dan heb je minder stress, meer tijd en meer geld! Als je geen volle bos wil, kan je het natuurlijk ook trimmen. Het is pijnloos en het gaat snel.

2. Je kleding zit comfortabeler

De wrijving van je kleding op je net geschoren lichaam kan zorgen voor jeuk en irritatie. En dat is niet leuk, natuurlijk!

3. Schaamhaar beschermt je vagina

Heb je je ooit al afgevraagd waarom je schaamhaar hebt? Niet alleen voor het uitzicht, maar ook omdat het je vagina helpt beschermen tegen dingen die ermee in contact kunnen komen. Als je kaal bent daar beneden, kunnen bacteriën er gemakkelijker aan.

4. Het risico op infecties is kleiner

Als je je scheert, is de kans op infecties groter, doordat je huid open wordt gezet voor bacteriën. Ook vuile apparaten kunnen zorgen voor infecties.

5. Je hebt geen last van scheerbrand

Het trekkerige en branderige gevoel na het scheren wordt ook wel scheerbrand genoemd. Je huid is geïrriteerd en rood, en dat is natuurlijk niet aangenaam. Ook ingegroeide haartjes zijn het gevolg van scheren.

6. Het jeukt minder daar beneden

Na het scheren komt natuurlijk de jeuk wanneer je haartjes weer gaan groeien. En die branderigheid gaat niet snel weg. Wanneer je je schaamhaar enkel trimt, heb je daar veel minder last van.

7. Het is een teken van vrouw zijn

Het is cliché, maar borsten, maandstonden én schaamhaar zijn nu eenmaal onderdeel van het vrouw zijn. Alle vrouwen hebben het, en dat is normaal!

8. Schaamhaar kan seks comfortabeler maken

Als je seks hebt met je vriendje vlak nadat je je geschoren hebt, kan dat zorgen voor soms wat pijnlijke seks. Door de wrijving, bijvoorbeeld! Het is natuurlijk fijn om helemaal clean eraan te beginnen, maar daarom niet leuker.

Het belangrijkste is en blijft dat je weet dat je schaamhaar scheren of niet scheren volledig je eigen keuze is. Niet die van iemand anders!

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.