Home Fun 5 redenen waarom je de Netflixserie ‘Sex Education’ een kans moeten geven

5 redenen waarom je de Netflixserie ‘Sex Education’ een kans moeten geven

Je zal er geen spijt van hebben!

Sex Education
© Netflix

Redactrice Ysaline heeft de acht afleveringen van ‘Sex Education‘ in één keer gebingewatcht en zij is fan. Benieuwd? Ze geeft je 5 redenen waarom jij de Britse komische dramaserie ook een kans moet geven!

1. Elk personage heeft een enorm uitgesproken persoonlijkheid

De personages zijn allemaal zo verschillend, maar je vindt ze allemaal leuk op hun eigen vreemde manier. Ze hebben elk hun eigen afkomst en interesses die hen maken tot wie ze zijn. Ze struggelen ook allemaal wel met een aspect uit hun leven. Of het nu met hun familie of hun seksualiteit is, ze hebben allemaal problemen waarmee ze om moeten gaan. Er blijkt veel meer achter te schuilen dan op het eerste gezicht lijkt. 

2. De serie pakt belangrijke thema’s aan zoals homoseksualiteit

Doorheen de afleveringen zien we het personage Eric die homoseksueel is. Hij heeft het geaccepteerd, maar zijn vader heeft het er heel moeilijk mee. Hij is namelijk bang voor de veiligheid van en het respect voor zijn zoon. Op een bepaald moment in de serie zien we dat Eric die mening even deelt, net voor hij helemaal opbloeit.

Daarnaast is er nog een belangrijk thema waar vooral het hoofdpersonage en maagd Otis mee worstelt. Hij kan zichzelf namelijk niet aanraken. Als hij dat doet, slaat hij helemaal in paniek. Dat heeft onder andere te maken met een trauma dat hij als kind heeft meegemaakt. Ook daarbij zien we een heel proces van hoe Otis ermee omgaat en zijn angsten probeert te overwinnen. 

3. Je beseft dankzij de serie dat je moeder toch zo erg nog niet is

Otis’ moeder is een sekstherapeute die geen blad voor de mond neemt. En vooral als het aankomt op haar zoon kent ze helemaal geen grenzen. Zo wordt ze bijvoorbeeld high bij Otis’ klasgenoot en de pestkop van de school en begint ze over vroege impotentie bij mannen die cannabis roken. Of gaat ze hem achterna op een feestje, omdat hij zijn inhalator thuis vergeten is, terwijl hij al jaren geen astma-aanval meer gekregen heeft. 

4. Het is eens een serie die de ruwe, ongefilterde versie van seks weergeeft

De serie draait om seks, maar niet op de veelal romantische manier die we gewoon zijn van films en series. De platte Britse manier waarop het thema aan de man wordt gebracht, werkt verademend. Er wordt helemaal niets verbloemd. Seks vergt namelijk ook inzet van beide kanten en het loopt niet altijd van een leien dakje. Verschillende problemen daaromtrent worden besproken. Zoals de eerste keer die anders loopt dan je verwacht, of dat je eerst jezelf moet ontdekken door middel van zelfbevrediging voor iemand anders je kan bevredigen. En nog heel wat andere dingen!

5. Toch wordt alles op een grappige manier gebracht 

Er is maar één (heel belangrijk) moment dat mij even deed schrikken en een slecht gevoel gaf tijdens de serie. Voor de rest wordt de ernst van de serie verbloemd door de dialogen en de manier waarop het gespeeld wordt door de acteurs. 

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.