Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Libelle Lekker

Een origineel idee voor de volgende sleepover of barbecue!

RECEPTEN: 3 fruitige granita’s voor als een waterijsje te basic is

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Is een waterijsje te basic voor jou? Probeer dan eens deze fruitige granita’s die je in een handomdraai maakt. Elk recept is goed voor 4 personen.

Granita van kiwi, ananas en limoen


Wat heb je nodig?

  • 3 kiwi’s
  • halve ananas
  • 2 limoenen
  • 2 el agavesiroop (of honing)

Hoe maak je het?


1. Schil de kiwi’s en de ananas en snij ze in stukken. Pers de limoenen.

2. Doe de kiwi, ananas, het limoensap, de agavesiroop of honing en 100 ml water in een blender en mix fijn.

3. Giet het mengsel in een lage schaal, dek af en zet 2 uur in de diepvriezer. Schraap alles los met een vork en zet opnieuw in de diepvriezer. Schraap elk uur het ijs los, tot het de losse structuur van granité krijgt.

4. Schraap de granité net voor het serveren opnieuw los en serveer in een potje.

Granita van roze pompelmoes en oranjebloesem


Wat heb je nodig?

  • 4 roze pompelmoezen
  • 1 limoen
  • 150 g suiker
  • 2 el oranjebloesemwater

Hoe maak je het?


1. Breng 400 ml water met de suiker aan de kook en laat een paar minuutjes pruttelen tot de suiker is opgelost.

2. Pers de pompelmoezen uit, en meng het sap onder het suikerwater.

3. Giet in een afsluitbaar doosje en zet in de diepvries. Haal na 2 uur uit de diepvries en maak los met een vork. Zet daarna weer in de diepvries. Herhaal dit enkele keren.

4. Serveer de granita in een champagnecoupe. Werk af met munt.

Granita van aardbei en limoen


Wat heb je nodig?

  • 250 g aardbeien
  • 2 limoenen
  • 30 g poedersuiker
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 100 ml water

Hoe maak je het?


1. Rasp de schil van 1 limoen en pers de vrucht uit. Spoel de aardbeien, dep ze droog en verwijder de kroontjes. Hou 4 kleine aardbeien apart voor de afwerking.

2. Mix de aardbeien met de limoenschil, het limoensap, de poedersuiker en de balsamico tot een vloeibare massa. Voeg het water toe.

3. Doe het mengsel in een afsluitbaar diepvriesbakje en zet in de diepvriezer. Roer het ieder half uur los met een vork. Na zowat 4 uur krijg je een korrelige massa, die je in de diepvriezer kunt bewaren tot je gaat serveren.

4. Snij de resterende limoen in dunne plakjes. Schraap de granita los met een vork en verdeel hem over glaasjes. Werk af met een plakje limoen en een aardbei.

Bron: Libelle Lekker


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '