Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Herson Rodriguez via Unsplash

Het ideale aperitiefhapje voor vanavond, als je 't ons vraagt.

YUM: Friday night = nacho night

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Joepieeee! Het is vrijdag! Het weekend staat voor de deur en hoe zetten we dat beter in dan met een za-li-ge nacho night? Het ideale aperitiefhapje, als je ‘t ons vraagt. Met dit recept blaas je je besties helemaal omver.

Wat heb je nodig?

  • 1 zak nachos
  • 1 bokaal salsasaus
  • 110 tot 170 g geraspte cheddar
  • 170 g gehakt (vegetariërs laten dit ingrediënt weg of voegen een vleesvervanger toe)
  • 2 jalapeño’s (in fijne ringetjes gesneden)
  • 1 grote rijpe avocado (gepeld en in blokjes gesneden)
  • 1 verse tomaat (in blokjes gesneden)
  • fijngehakte koriander
  • zure room

Hoe maak je het?

  1. Neem een grote ovenschotel en gooi er de nachos in. Verspreid ze goed zodat de bodem van de schotel niet meer zichtbaar is. Giet de salsasaus over de tortillachips en verdeel er daarna de geraspte cheddar over.
  2. Zet een kleine pan op gemiddeld vuur en bak het gehakt rul. Gooi boven op de kaas.
  3. Plaats de ovenschotel in een oven op 100°C. De schotel is klaar zodra de kaas gesmolten is.
  4. Haal de schotel uit de oven en garneer met de jalapeño’s, avocado, tomaat, avocado en koriander. De zure room kan je in een apart kommetje serveren als je de smaak te intens vindt. Smakelijk!


Nog meer lekkers: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '