Home Life 13 handige apps die tijdens het schooljaar van pas komen

13 handige apps die tijdens het schooljaar van pas komen

Wil je zo goed als je kan een voorbeeldige student zijn? Daar kan je vast wel wat hulp bij gebruiken.

handige apps
© Getty

Wil je zo goed als je kan een voorbeeldige student zijn en je ouders trots te maken? Daar kan je vast wel wat hulp bij gebruiken. Met deze 13 handige apps ben je helemaal voorbereid op de lessen en examens.

1 / 13
Quizlet
Duolingo
Rekenmachine+
Google Drive
Forest
Mijn Water Balans
iScanner
iStudies Pro
xMind
Evernote
Freedom
Photomath
Impulse – Brain Training
Quizlet
Quizlet

Quizlet is een handig hulpmiddel om woordjes te leren. Dat kan gaan van een vertaling uit het Frans tot de definitie van een term. Je kan kiezen uit miljoenen kaartensets gemaakt door andere leerlingen of je kan je eigen set kaarten maken. Met allerlei functies in de app kan je jezelf voorbereiden op een toets of examen, je geheugen trainen of in de vorm van een spel jezelf opvragen.

Apple en Android

Duolingo
Duolingo

Wil je je Frans of Spaans bijschaven? Of wil je een gloednieuwe taal leren? Dan is Duolingo daar de perfecte app voor. Je kan meer dan 30 nieuwe talen leren vanuit het Engels. Het enige nadeel aan de app is dat je vanuit het Nederlands enkel Engels kan oefenen. Je moet dus wel Engels kunnen voor je aan de slag kan met andere talen.

Apple en Android

Rekenmachine+
Rekenmachine+

Als je veel wiskundige berekeningen moet maken, wordt Rekenmachine+ jouw nieuwe beste vriend. Het is een wetenschappelijke calculator waarin je tal van formules kan berekenen.

Apple

Google Drive
Google Drive

Bestanden zoals taken sla je natuurlijk op je computer op, maar wat als die ineens crasht of als je per ongeluk iets verwijdert? Daarbij komt Google Drive goed van pas. Die app is gelinkt aan je Google-account en van op je pc of smartphone kan je heel gemakkelijk bestanden uploaden. Zo heb je altijd en overal toegang tot je foto’s en documenten. En maak je meteen ook een back-up.

Apple en Android

Forest
Forest

Tijdens het studeren, is het belangrijk dat je geconcentreerd blijft en voor een bepaalde tijd aan één stuk doorwerkt. Met de betalende app Forest kan je een timer instellen. Terwijl jij hardnekkig aan het leren bent, plant de app ondertussen een boom. Zet je de timer stop of verlaat je de app? Dan gaat de boom dood. Blijven concentreren is dus de boodschap!

Apple (€ 2,29) en Android

Mijn Water Balans
Mijn Water Balans

Het is belangrijk dat je elke dag genoeg water drinkt. Daarbij komt de app ‘Mijn Water Balans’ goed van pas. Je vult je geslacht en je gewicht in en de app geeft aan hoeveel liter water per dag je moet drinken. Je kan notificaties inschakelen zodat je om de 15 minuten tot 5 uur een melding krijgt wanneer je een glas water moet drinken. Zo vergeet je nooit meer om gehydrateerd te blijven!

Apple

iScanner
iScanner

Heb je geen scanner thuis? Dat is gelukkig niet meer nodig dankzij de app iScanner! Je opent de app en scant met je smartphone de pagina die je graag zou opslaan of doorsturen als PDF.

Apple en Android

iStudies Pro
iStudies Pro

Lessenrooster, agenda en studieplanning in één app? Het kan! Met de handige iStudies Pro heb je altijd een overzicht van welke les je wanneer hebt en welke taken/toetsen je hebt.

Apple en Android

xMind
xMind

Een handige manier om grote blokken leerstof te studeren, is een mindmap. Dat is een diagram dat opgebouwd is uit begrippen, teksten, relaties en/of plaatjes. In tegenstelling tot vroeger hoef je een mindmap niet meer zelf te tekenen. Daar bestaat nu de handige app xMind voor.

Apple en Android

Evernote
Evernote

Een notitieblok is altijd praktisch om bij de hand te hebben. Met de app Evernote typ je alles wat je niet mag vergeten. Je kan je notities opdelen in verschillende categorieën. Zo vergeet je nooit meer iets!

Apple en Android

Freedom
Freedom

Volledige concentratie bekom je alleen als je je smartphone en andere apparaten links laat liggen. Heb je daar moeite mee? Met de app Freedom blokkeer je voor een bepaalde tijd door jou geselecteerde apps op verschillende apparaten. Heb je je rekenmachine en xMind bijvoorbeeld nodig? Blokkeer dan Facebook, Instagram, Snapchat en alle andere apps die je niet nodig hebt tijdens het studeren.

Apple en Android

Photomath
Photomath

Moeite met wiskunde? Photomath leert je hoe je wiskundige problemen oplost, huiswerkopdrachten controleert en hoe je studeert voor aankomende examens. Het werkt heel gemakkelijk: scan met je camera afgedrukte tekst of een geschreven wiskundig probleem. De app legt alles stap voor stap uit.

Apple en Android

Impulse – Brain Training
Impulse – Brain Training

Tenslotte is er nog Impulse – Brain Training. De naam verklapt het al: deze app helpt je om je hersenen te trainen. Wanneer je de app voor het eerst opent, kan je kiezen waaraan je graag wilt werken: geheugen, concentratie, berekeningen of problemen oplossen. Hoef je maar op één onderdeel te oefenen? Handig! Wil je aan alle vier de onderdelen werken? Dat kan ook perfect. Daarna selecteer je je leeftijd en hoe vaak per dag je wilt oefenen. Daarna kan je aan de slag!

Apple

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.