Home Life De Move tegen pesten is terug: STIP IT samen met Nora Gharib...

De Move tegen pesten is terug: STIP IT samen met Nora Gharib en Sarah Mouhamou

Ketnetters worden dit jaar opgeroepen om de vier stippen ook op straat te verspreiden.

move tegen pesten
© VRT

Voor het derde jaar op een rij heet de Move tegen pesten ‘STIP IT’. Ketnet en het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten slaan de handen in elkaar en overal in Vlaanderen zien we vier stippen verschijnen. Ook bekende gezichten doen opnieuw mee aan de actie.

In het kader van de Vlaamse Week tegen Pesten, die van 14 februari tot 21 februari plaatsvindt, lanceert Ketnet zijn nieuwe campagne STIP IT, waar Nora Gharib en Sarah Mouhamou dit keer de gezichten van zijn. Deze actie zorgt ervoor dat kinderen op een laagdrempelige manier aangesproken worden om op te komen tegen pesten. Net zoals vorig jaar tekent heel Vlaanderen vier stippen op zijn hand. Maar dit jaar wordt er nog een extraatje aan de actie toegevoegd: Ketnetters worden opgeroepen om de vier stippen ook op straat te verspreiden. Let wel: op plaatsen waar het mag. Bekende gezichten zoals de cast van ‘#LikeMe’, Zita Wauters en Gio Kemper, K3 en Zwangere Guy werden al gespot met de vier stippen.

1 / 4
Zita Wauters en Gio Kemper
De cast van ‘#LikeMe’
K3
Zwangere Guy
Zita Wauters en Gio Kemper
Zita Wauters en Gio Kemper

© VRT

De cast van ‘#LikeMe’
De cast van ‘#LikeMe’

© VRT

K3
K3

© VRT

Zwangere Guy
Zwangere Guy

© VRT

STIP IT wordt dit jaar ook omgetoverd tot een dagelijks programma. Van maandag 17 tot en met donderdag 20 februari gaan Sarah Mouhamou en Nora Gharib in Leuven op zoek naar verhalen rond pesten. Aan hun kraampje ontvangen ze iedereen die graag iemand wil steunen met lekkers. Ook bekende Vlamingen, zoals Joris van Metejoor, Miss België Céline Van OuytselJoey ‘Kyona’ Kwan van ‘#LikeMe’ en Wrapper Gloria zullen deze week elk over hun eigen ervaring met pesten praten. Wil jij zelf een gebakje met vier stippen geven aan iemand? 1 op 5 Vlaamse bakkers doet mee aan de actie!

Antipestival

Tenslotte wordt op 21 februari om 18u30 het Antipestival georganiseerd, waarbij Metejoor, Maisie Peters, Gloria & Gio van De KetnetBand en Ertebrekers zullen optreden. De show wordt gepresenteerd door Sarah en Nora. Ketnet reikt die avond ook opnieuw een Move tegen pesten-award uit.

Wil jij zelf meedoen aan de STIP IT-actie? Surf naar Ketnet.be en onderteken het Manipest. Hiermee beloof je plechtig je aan vier heel belangrijke afspraken te houden die pesten tegengaan. Als je dat Manipest ondertekend hebt, ben je besmet met het Antipestvirus en mag je stippen op je hand tekenen. Wil je de 20 stippies verzamelen? Via deze link ontdek je alles over de emoji’s met 4 stippen.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.