Home Life De Move tegen pesten is terug: STIP IT samen met Tinne Oltmans...

De Move tegen pesten is terug: STIP IT samen met Tinne Oltmans en andere BV’s

Dit jaar is STIP IT ook een dagelijks programma dat te zien is op Ketnet van 25 februari tot 1 maart.

move tegen pesten

Voor het tweede jaar op een rij heet de Move tegen pesten ‘STIP IT’. Ketnet en het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten slaan de handen in elkaar en overal in Vlaanderen zien we vier stippen verschijnen. Ook bekende gezichten doen opnieuw mee aan de actie.

In het kader van de Vlaamse Week tegen Pesten, die van 22 februari tot 1 maart plaatsvindt, lanceert Ketnet zijn nieuwe campagne STIP IT, waar Tinne Oltmans opnieuw het gezicht van is. Deze actie zorgt ervoor dat kinderen op een laagdrempelige manier aangesproken worden op te komen tegen pesten. Net zoals vorig jaar tekent heel Vlaanderen vier stippen op zijn hand. Ook bekende koppen zoals Junes Callaert, Niels Destadsbader, K3, en Tom Waes werden al gespot met de vier stippen.

1 / 4
Junes Callaert
Niels Destadsbader
K3
Tom Waes
Junes Callaert
Junes Callaert

© VRT

Niels Destadsbader
Niels Destadsbader

© VRT

K3
K3

© VRT

Tom Waes
Tom Waes

© VRT

STIP IT wordt dit jaar ook omgetoverd tot een dagelijks programma dat te zien is van 25 februari tot 1 maart om 18 uur op Ketnet. Daarin geeft de zender inhoudelijke duiding bij de actie. Elke dag worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals het binnensmokkelen van een stippenkunstwerk in het SMAK in Gent en het kweken van lieveheersbeestjes met vier stippen. Daarnaast krijg je elke dag een stiptip van Tinne Oltmans en Ketnet-wrapper Sander. Zoals ‘hoe pak je cyberpesten aan?’ en ‘hoe stop je met pesten als je een pester bent?’.

Antipestival

Tenslotte wordt op 1 maart om 18.30 het Antipestival georganiseerd, waarbij #LikeMe, S!ma, Regi ft. OT en ft. Alexander en Tourist Le MC zullen optreden. De show wordt gepresenteerd door Tinne, Sander en Thomas. Ketnet reikt die avond ook voor de allereerste keer een Move tegen pesten-award uit.

Wil jij zelf meedoen aan de STIP IT-actie? Surf naar Ketnet.be en onderteken het Manipest. Hiermee beloof je plechtig je aan vier heel belangrijke afspraken te houden die pesten tegengaan. Als je dat Manipest ondertekend hebt, ben je besmet met het Antipestvirus en mag je stippen op je hand tekenen.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.