Home Love Daten Dit zijn de vijf relatiefases die elk koppel meemaakt

Dit zijn de vijf relatiefases die elk koppel meemaakt

Of jullie nu nog maar net een item zijn of al jaren een relatie hebben.

relatiefases
© Unsplash

Of je nu een amazing crush hebt, net een relatie bent begonnen of al jaren happy in love bent met je lief: elke relatie kent een aantal standaardfases. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet, zodat jij erachter komt wat je nog te wachten staat. Of voor de volhouders onder jullie een ritje down memory lane.

1. De vlinders-in-je-buik-fase.

Je bent head over heels verliefd op jouw crush en alles aan deze fase is leuk! Jullie leren elkaar beter kennen en raken steeds meer op elkaar ingesteld. Het enige wat jullie willen, is constant tijd spenderen met elkaar. De verliefdheidsfase duurt gemiddeld zes tot twaalf maanden.

2. De real partnership-fase.

In deze fase ben je al een tijdje samen en iedereen kent jullie ondertussen als een koppel. Als een van jullie beiden niet aanwezig is, wordt er altijd gevraagd waar de ander is. Jullie kennen elkaar ook door en door en spelen steeds beter in op elkaars behoeftes. In deze fase beginnen jullie na te denken over de toekomst.

3. De struggle-fase.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: in deze fase worden veel relaties verbroken. Dit komt omdat de illusie ‘this love is forever’ hier meestal wegvalt. Verliefdheid zal plaats maken voor teleurstellingDe roze bril valt weg en het enige dat je nog in je partner ziet, zijn slechte eigenschappen. Vaak trekt een van de partners zich ook een beetje terug, omdat hij of zij behoefte heeft aan ruimte. De ander voelt zich op zijn of haar beurt meestal wat verlaten. Het is heel belangrijk om in deze fase tot het besef te komen dat je jouw leven wilt delen met je lief. Komt dit besef niet? Dan is de enige andere optie uit elkaar gaan…

4. De stabiele-relatie-fase.

Jullie relatie is weer back to normal. Joepieee! Jullie beseffen nu beter dan ooit dat jullie de rest van jullie leven willen doorbrengen met elkaar.

5. De commitment-fase.

Jullie zetten nu een hele nieuwe stap in jullie relatie, want jullie zijn nu helemaal verbonden! Dit wil daarom niet zeggen dat jullie meteen moeten trouwen en aan kindjes beginnen. Eén ding weet je wel: jullie zijn zeker van elkaar en willen met elkaar verder. Zo simpel en mooi kan liefde zijn.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.