Home Love Daten Hij blijft je sms’en, maar lijkt niet oprecht geïnteresseerd? Misschien is hij...

Hij blijft je sms’en, maar lijkt niet oprecht geïnteresseerd? Misschien is hij je aan het curven!

Het is zo subtiel dat je het waarschijnlijk zelf niet doorhebt, maar het gebeurt wel...

curven

De lijst van datingtrends is eindeloos. Denk maar aan gatsbying, pokemoning en orbiting. De ene is al vervelender dan de andere. Nu is er nog een datingtrend opgedoken, en die is al even erg als de rest. Meet curving

Als je een beetje goed bent in Engels, kan je de betekenis achter curving vast al raden. Letterlijk kan je het woord vertalen als ‘een bocht om iets maken’. Eigenlijk komt het neer op afwijzen, maar er zit meer achter.  Bij deze datingtrend wijst iemand je zodanig subtiel af dat je het waarschijnlijk zelf niet doorhebt. Niets wordt namelijk letterlijk uitgesproken.

Excuses

De persoon in kwestie zal bijvoorbeeld dagen of weken de tijd nemen om je bericht te beantwoorden, en wanneer hij/zij dat eindelijk doet, is de boodschap droog en/of teleurstellend. Meestal komt er ook een uitvlucht bij kijken. Hetzelfde geldt voor afspreken. Hij/zij zal je doen geloven dat hij/zij je wil zien, maar zal toch telkens een excuus verzinnen waarom dat dan toch niet lukt. Hoe dan ook blijven jullie contact hebben.

In je achterhoofd besef je wel dat hij/zij eigenlijk geen interesse heeft. Anders zou hij/zij sneller antwoorden en tijd maken voor je. Maar omdat het contact aanhoudt, hoe kleinschalig het ook is, blijf je hoop koesteren.

Makkelijke oplossing

Eigenlijk laat de persoon in kwestie het contact verdwijnen zonder dat expliciet te verbreken of actie te ondernemen. Datingcoach James Preece legt aan The Independent de reden achter curving uit: ‘Mensen willen niet praten, maar weten ook niet hoe het contact te eindigen. Het is makkelijker om korte en saaie gesprekken te hebben dan eerlijk te zeggen dat er geen interesse is. Dat is onrespectvol en maakt de andere persoon droevig en in de war.’

Egoboost

Daarnaast schuilt er volgens psychologe Madeleine Mason nog een andere reden achter dat soort gedrag. ‘Het is een boost voor het ego, want constant iemand die interesse heeft, subtiel afwijzen, zorgt ervoor dat de curver zich meer gewild voelt’, aldus Mason aan The Independent.

Denk je dat jij het slachtoffer bent van curving? Dan is de oplossing volgens Mason heel simpel: nultolerantie. Laat niet zo met je voeten spelen en laat de persoon in kwestie weten dat je het niet fijn vindt zo behandeld te worden.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.