Home Life 11 dingen die je kan doen om er thuis een leuke oudejaarsavond...

11 dingen die je kan doen om er thuis een leuke oudejaarsavond van te maken

8. Maak een TikTok-overzicht van je mooiste momenten in 2020.

thuis oudejaarsavond
© Cottonbro via Pexels

2020 zit er bijna op en we kunnen het er vast allemaal over eens zijn: het is welletjes geweest. Wij kunnen dan ook niet wachten tot we aan 2021 kunnen beginnen! Natuurlijk hebben we nog één feestdag te vieren: Nieuwjaar! Weet jij echt niet wat te doen, aangezien feestjes of samenkomen met vrienden uit den boze zijn dit jaar? Geen zorgen! Wij verzamelden 11 ideeën die je samen met je gezin en/of knuffelcontact thuis wil doen op oudejaarsavond.

1. Trek je mooiste outfit aan en maak je helemaal op alsof je naar een feestje zou gaan.

Geen feestjes dit jaar, maar dat wil niet zeggen dat je de hele avond in je pyjama hoeft door te brengen. Neem een lekker lange douche, trek je leukste outfit aan en maak je op alsof je wél naar een feestje zou gaan. Je zal merken dat je je meteen vrolijker voelt en vooral in the mood bent voor een leuke avond.

2. Maak foto’s!

Je look én die onvergetelijke avond wil je natuurlijk vastleggen. Maak dit nog leuker door de hele avond fotograaf te spelen met een instantcamera. Ben jij altijd degene die de foto’s neemt waardoor je er nooit zelf opstaat? Deel dan aan iedereen een wegwerpcamera uit waarmee hij/zij/die zich de hele avond kan amuseren. Spontane foto’s verzekerd! Nog een tip: haal leuke props in huis om je foto’s grappiger te maken.

3. Speel ‘Just Dance’ of zing karaoke.

Een feestje is natuurlijk geen echte party zonder muziek en dansen! Willen jullie de beentjes losgooien of de longen uit jullie lijf zingen? Speel dan ‘Just Dance’ of zing karaoke. Wedden dat jullie er zo een echt feestje van kunnen maken? PS Hou zeker die camera klaar voor als je papa zijn beste dansmoves bovenhaalt of wanneer je mama een hoge noot probeert te halen. Haha!

4. Kijk een nieuwjaarsfilm.

Net zoals we op Kerstmis kerstfilms kijken, is het leuk om op oudejaarsavond nieuwjaarsfilms te zien. Wij verzamelden tien titels waarmee je zeker goed zit!

5. Maak mocktails.

Wil jij wat anders drinken dan bijvoorbeeld water of cola? Ga dan aan de slag als een echte mocktail shaker en maak lekkere drankjes voor jezelf en je gezin en/of knuffelcontact. Hier zijn alvast 7 kleurrijke mocktailrecepten waarmee je aan de slag kan.

6. Houd een tapas- of fondueavondje.

Niets is gezelliger dan lekker eten. Willen jullie de avond iets specialer maken? Kies dan voor allerlei verschillende tapas of steek de fonduepot aan. Smullen verzekerd!

7. Speel een gezelschapsspel.

Spelletjes spelen op Kerstmis en Nieuwjaar is cliché, maar je weet wat ze zeggen: never change a winning team! Met deze 21 gezelschapsspelen is de pret verzekerd!

8. Maak een TikTok-overzicht van je mooiste momenten in 2020.

Je kan je leukste of meest memorabele momenten in een fotoboek gieten of je kan het op de moderne manier doen en er een TikTok-video of Reels van maken. Zet er een leuk muziekje op en deel je favoriete gebeurtenissen met je volgers.

9. Tel om 23u59 af naar middernacht en wens je gezin en/of knuffelcontact een gelukkig Nieuwjaar.

Haal allerlei leuke attributen, zoals slingers en confetti in huis, hou jullie mocktail om 23u59 klaar en tel samen af naar 2021.

10. Doe ook aan cadeautjes op oudejaarsavond.

Wie zegt dat cadeautjes enkel op Kerstmis kunnen gegeven worden? Aangezien er dit jaar heel veel in het water viel, kunnen we op z’n minst ook cadeautjes uitdelen en ontvangen op oudejaarsavond. Werk bijvoorbeeld met namen om te weten voor wie je een cadeau(tje) moet kopen of kies allemaal een item dat jullie niet meer gebruiken om dat dan op de avond zelf een nieuwe eigenaar te geven.

11. Maak een tijdscapsule waarin jullie je wensen voor 2021 insteken en begraaf ‘m in de tuin.

We hopen allemaal dat 2021 een beter jaar wordt. Hebben jullie specifieke wensen, voornemens of boodschappen aan jezelf of je familieleden? Schrijf deze dan op een stukje papier en steek deze in een tijdscapsule. Deze begraven jullie in de tuin en binnen een jaar graven jullie ‘m weer op om te lezen wat er zoal in een jaar is uitgekomen en hoe jullie een jaar geleden in het leven stonden.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.