Home Love Daten Om deze redenen is een tweede relatie véél enger dan een eerste

Om deze redenen is een tweede relatie véél enger dan een eerste

Je weet wat je kan verwachten en dit maakt het alleen maar nog spannender.

relatie
© Unsplash

Na je eerste relatie gaat er een wereld voor je open. Je hebt veel plezier, maar ook verdriet meegemaakt. Je weet nu wat je kan verwachten en dit maakt het beginnen aan een nieuwe relatie alleen maar nog spannender. Dit zijn vijf dingen die je herkent als jij het officieel maken met je nieuwe bae een beetje scary vindt.

1. Je weet hoe alles voelt

Je zou denken dat dit een handig voordeel is, maar integendeel. Hoe leuk het ook is om weer helemaal in love te zijn, jij weet nu ook precies hoe een gebroken hart voelt. Dit maakt het natuurlijk veel enger om weer verliefd op iemand te worden en diegene in je hart te laten.

2. Dit keer heb je vergelijkingsmateriaal

Naar welke plekjes jullie gaan, wat hij draagt, hoe hij kust, welke koosnaampjes hij gebruikt… Al die dingen van je nieuwe bae vergelijk je met je ex-vriendje. En als dat niet strookt met elkaar, kan je weleens in paniek slaan. Dat is helemaal niet nodig. Je nieuwe vriendje moet helemaal niet op je vorige lijken. Ze noemen het een ex voor een reden, hé!

3. Je hebt nog gevoelens voor je ex 

Misschien is het idee van een nieuwe relatie wel spannend, omdat je nog niet weet of je wel echt over je ex heen bent. Dan is het logisch dat je het eng vindt. Denk dus goed na of er nog oude gevoelens zijn en of je er wel volledig voor wilt gaan met je nieuwe bae.

4. Toch even een reality check doen

Als je nog nooit een relatie hebt gehad, kan je nog heerlijk wegdromen bij het idee ervan. Maar als dit je tweede relatie is, weet je dat het niet enkel maar rozengeur en maneschijn is. Er kruipt veel tijd en werk in. Heb je dat er voor over?

5. Je over-analyseert alles

Jij raakt al helemaal in paniek bij het idee dat jullie ruzie kunnen krijgen. Doordat je alles over-analyseert, begin je echt alles supererg te vinden. ‘Vindt hij me wel leuk?’, ‘Ben ik wel goed genoeg voor hem?’, ‘Zullen we wel een goed koppel vormen?’. Dat zijn dingen die je niet kan weten. Je moet het gewoon proberen.

Als deze vijf dingen heel erg herkenbaar voor je zijn, geen zorgen. Natuurlijk is het spannend om aan een nieuwe relatie te beginnen, maar vergeet ook niet hoe leuk het kan zijn met iemand en hoeveel liefde je terugkrijgt. Liefde draait helemaal rond het nemen van risico’s en misschien is deze jongen dat wel waard?  Go for it!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.