Home Fun 7 handige tips om nog meer uit Netflix te halen

7 handige tips om nog meer uit Netflix te halen

Zo heb je de perfecte filmavond!

Netflix
© freestocks.org via Unsplash

Netflix is een geschenk uit de hemel voor bingewatchers. Niets is zo gemakkelijk als een serie opzetten en kijken tot je het beu bent (wat nooit het geval is). Maar wist je dat er manieren zijn om nog meer uit Netflix te halen? Met deze 7 tips heb je de perfecte filmavond!

1. Typ ‘Netflix’ in de zoekbalk om een overzicht van Netflix Originals te krijgen

Netflix heeft een ruim aanbod van eigen films en series die één voor één echte toppers zijn. Denk maar aan ‘YOU‘, ‘Sex Education‘, ‘The Kissing Booth‘, ‘To All The Boys I’ve Loved Before‘… Wil je meer originals ontdekken? Typ dan in de zoekbalk ‘Netflix’ in en krijg een overzicht van films en series uit eigen productiehuis.

2. Pas je subtitels aan naar wens

Heb je liever kleinere of een grotere ondertitels? Wil je een andere stijl of kleur van lettertype? Dat kan je heel gemakkelijk aanpassen. Ga rechtsboven op je profielfoto staan en klik op ‘account’. Ga dan naar de vierde optie ‘mijn account’ en kies voor ‘weergave van ondertitels’. Daar kan je aanpassen naar wens!

3. Zoek op genre

Heb je zin in een romantische film of toch eerder een actieserie? Open het tabblad ‘films’ of ‘series en selecteer je voorkeur bij ‘genre’.

4. Sorteer het aanbod op jaar van nieuw naar oud

Wanneer je bij films of bij series een genre selecteert, kan je ook sorteren van nieuw naar oud. Op desktopversie doe je dat door rechts bovenaan op de vier blokjes te klikken. Dan krijg je vier opties: suggesties voor jou, releasejaar, A-Z en Z-A. Kies voor ‘releasejaar’. Tadaa, het aanbod is gesorteerd op datum!

5. Vraag een titel aan die je wilt zien

Er worden constant films en series toegevoegd aan de streamingdienst. Toch kan het helpen om zelf een suggestie te doen. Staat je favoriete serie of een film waar je naar uitkijkt (nog) niet op Netflix? Je kan heel gemakkelijk je wens doorsturen met behulp van dit formulier. Geef drie titels op en duim dat de streamingdienst die toevoegt aan het Belgisch aanbod.

6. Beoordeel dingen die je hebt gezien om aanbevelingen te krijgen

Ratings geven, is nu niet meteen onze favoriete bezigheid. Toch hebben we het ervoor over als we op deze manier Netflix nóg beter kunnen maken. Het is namelijk zo dat als je een film of serie beoordeelt op de streamingdienst, dit invloed heeft op de aanbevelingen die je krijgt. Het beoordelingsduimpje vind je bij de film of serie in kwestie tussen ‘mijn lijst’ en ‘delen’.

7. Ruim je ‘verder kijken’-lijst op om een beter overzicht te krijgen

Hoe vaak begin je niet aan een film of serie om die dan tenslotte niet uit te kijken? Die titel blijft dan in je ‘verder kijken’-lijst staan en dat is natuurlijk heel vervelend.  Je hebt geen duidelijk overzicht van waar je nog naar wilt kijken. Die categorie kan je opruimen door bij ‘account’ naar ‘mijn profiel’ te gaan en dan te klikken op ‘kijkactiviteit’. Je kan verwijderen wat je wilt. Heel handig!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.