Home Celebs Celeb News OVERZICHT: 12 bekende koppels die in 2020 uit elkaar gingen

OVERZICHT: 12 bekende koppels die in 2020 uit elkaar gingen

Heel wat van onze (voormalige) favorieten.

celebs breuken
© Getty

In 2019 waren er heel wat breuken in celeb-land, en ook in 2020 was dat niet anders. Wij maakten een overzicht van romances die het afgelopen jaar op de klippen liepen (of waarvan het nieuws in 2020 naar boven kwam). En daar zitten enkele van onze voormalige favoriete koppels tussen!

1 / 12
Lili Reinhart en Cole Sprouse
Thomas Doherty en Dove Cameron
Ashley Benson en Cara Delevingne
Demi Lovato en Max Ehrich
Miley Cyrus en Cody Simpson
Vanessa Morgan en Michael Kopech
Noah Centineo en Alexis Ren
Vanessa Hudgens en Austin Butler
Pete Davidson en Kaia Gerber
Madelaine Petsch en Travis Mills
Scott Disick en Sofia Richie
Timothée Chalamet en Lily-Rose Depp
Lili Reinhart en Cole Sprouse
Lili Reinhart en Cole Sprouse

We kunnen het er vast over eens zijn dat de breuk tussen Lili Reinhart en Cole Sprouse hard aankwam. Eind april deden de geruchten de ronde dat het ‘Riverdale’-koppel na een relatie van twee jaar uit elkaar was en dat Cole Lili zou bedrogen hebben met Kaia Gerber. De acteur postte toen op Instagram enkele Stories waarin hij het over de situatie leek te hebben, al was dat niet helemaal duidelijk. Het was pas in augustus 2020 dat Cole Sprouse de breuk met zijn collega in een lieve Instagrampost bevestigde. Hun romance eindigde in januari 2020, maar het koppel zette er pas in maart 2020 officieel een punt achter. Ondertussen zijn de opnames voor het vijfde seizoen van ‘Riverdale’ terug aan de gang, en we vragen ons af of dat ervoor zal zorgen dat ze hun weg terugvinden naar elkaar. Volgens bronnen zit die kans er dik in.

Thomas Doherty en Dove Cameron
Thomas Doherty en Dove Cameron

De meest recente breuk is die tussen ‘Descendants’-acteurs Dove Cameron en Thomas Doherty. Het duo vormde bijna vier jaar een koppel, maar besloot in oktober een punt achter hun relatie te zetten. ‘Hoi allemaal, ik weet dat er de laatste tijd wat geruchten en verwarring zijn geweest over onze relatiestatus en we wilden de feiten op een rijtje zetten. In oktober hebben Thomas en ik besloten om elk onze eigen weg te gaan. De beslissing was enorm moeilijk, maar we houden nog steeds van elkaar en blijven vrienden. Bedankt om onze privacy te gunnen in deze tijd’, schreef Dove midden december op haar Instagram Stories en op Twitter.

Ashley Benson en Cara Delevingne
Ashley Benson en Cara Delevingne

Nog zo’n koppel waarvan we dachten dat ze end game waren? Ashley Benson en Cara Delevingne. De twee celebs zouden bijna twee jaar samen zijn geweest, maar zetten in april 2020 een punt achter hun relatie. Na de breuk had de Cara het volgende te zeggen over haar breuk met de ‘Pretty Little Liars’-actrice en de geruchten daarrond: ‘Vandaag is het meer dan ooit belangrijk om liefde te verspreiden en geen haat. Aan iedereen die momenteel @ashleybenson aan het beschuldigen is, stop alsjeblieft. Jullie kennen de waarheid niet. Alleen wij kennen die en dat is exact hoe het hoort te zijn.’

Demi Lovato en Max Ehrich
Demi Lovato en Max Ehrich

Demi Lovato en Max Ehrich zouden pas in maart van vorig jaar beginnen daten zijn en spendeerden de lockdown samen. In juli, na slechts enkele maanden, vroeg hij de zangeres met een gigantische verlovingsring ten huwelijk. Maar het mocht niet baten en het koppel ging volgens een bron na een verloving van twee maanden alweer uit elkaar.

Miley Cyrus en Cody Simpson
Miley Cyrus en Cody Simpson

Na de breuk met haar man Liam Hemsworth in juli 2019 vond Miley Cyrus opnieuw de liefde bij Cody Simpson, en dat na jarenlang vriendschap. Het duo zou gedatet hebben van oktober 2019 tot augustus 2020. Toen de geruchten over de breuk de ronde deden, vertelde Miley in de zomer in een Instagram Live dat ze uit elkaar waren, maar dat ze vrienden zouden blijven. Ondertussen heeft Cody een nieuwe vriendin gevonden, namelijk het Vlaamse model Marloes Stevens. Het koppel maakte hun relatie in december Instagram official.

Vanessa Morgan en Michael Kopech
Vanessa Morgan en Michael Kopech

Vanessa Morgan is momenteel hoogzwanger van haar eerste kindje. Vorige week ging ze in zwangerschapsverlof, nadat ze nog met haar bolle buik in de huid van Toni Topaz kroop in ‘Riverdale’. Ze kondigde haar zwangerschap eind juli aan op Instagram, maar haar man Michael Kopech, met wie ze een jaar geleden in het huwelijksbootje stapte, werd daarbij nergens vermeld. Niet veel later ontdekten we waarom: hij vroeg in juni al de scheiding aan. Wat de reden daarvoor was en wat dat wil zeggen voor zijn rol als vader – Vanessa Morgans management bevestigde aan People Magazine dat hij de papa is – is tot nu toe nog steeds niet duidelijk.

Noah Centineo en Alexis Ren
Noah Centineo en Alexis Ren

Een koppel dat we nooit hadden kunnen voorspellen in 2020 was zonder twijfel Noah Centineo en Alexis Ren. Het duo zou sinds maart 2019 aan elkaar gelinkt zijn en in oktober 2019 maakten ze hun rodeloperdebuut. In januari 2020 maakte Noah zijn relatie Instagram official met een foto die ondertussen verdwenen is. In maart 2020 deed het nieuws de ronde dat het koppel er een punt achter had gezet. In november werd Noah gespot met Kylie Jenners bestie Stassie en er deden zelfs huwelijksgeruchten de ronde, maar die werden door bepaalde bronnen dan weer ontkend.

Vanessa Hudgens en Austin Butler
Vanessa Hudgens en Austin Butler

Een van de meest verrassende breuken is zonder twijfel die tussen Vanessa Hudgens en Austin Butler. Het nieuws dat ze na 9 (!) jaar uit elkaar gingen, deed in januari de ronde. Toch is het mogelijk dat die breuk eind 2019 al plaatsvond. Volgens het magazine Elle spendeerden ze de feestdagen toen niet samen en verschenen er ook geen foto’s meer van hen op Instagram.

Pete Davidson en Kaia Gerber
Pete Davidson en Kaia Gerber

Ook het nieuws dat Pete Davidson en Kaia Gerber niet meer aan het daten waren, kwam in januari aan het licht. In februari reageerde Pete tijdens een interview met radiopersoonlijkheid Charlamagne Tha God op de breuk: ‘We waren een paar maanden aan het daten, en ze is erg jong. Ik maak verdomme veel door, en het was voordat ik naar de afkickkliniek ging. Ze zou zich geen zorgen hoeven te maken over een of andere kerel die gewoon problemen heeft, ze zou moeten genieten van haar werk en al die andere dingen.’

Madelaine Petsch en Travis Mills
Madelaine Petsch en Travis Mills

Ons hart brak toen we ontdekten dat ook Madelaine Petsch en Travis Mills een punt achter hun relatie zetten. En dat na drie jaar! Travis bevestigde in februari 2020 de breuk met de ‘Riverdale’-actrice zelf met een emotionele Instagrampost. ‘Terwijl ik mijn tranen tegenhoud, ben ik enthousiast om te zien wat het volgende is dat je zal doen. Ik zal altijd voor je klaarstaan. In enkele alinea’s de dankbaarheid, liefde en pijn die ik voel vastleggen, is onmogelijk. Ik ga al onze foto’s niet verwijderen, ik heb nergens spijt van.’ Tot nu toe heeft hij hun posts inderdaad niet verwijderd. 

Scott Disick en Sofia Richie
Scott Disick en Sofia Richie

Na een relatie van bijna drie jaar bracht Us Weekly in mei het nieuws dat Scott Disick en Sofia Richie uit elkaar waren, na Scotts verblijf in een rehabilitatiecentrum. In juli zouden ze hun relatie nog een kans hebben gegeven, maar Us Weekly bevestigde midden augustus dat ze er officieel een punt achter gezet hadden. Een bron vertelde toen het volgende aan het magazine: ‘Scott en Sofia zijn al twee maanden aan en af bezig en zijn nu voorgoed uit elkaar. Sofia deed er alles aan om het tussen hen te laten werken nadat ze aanvankelijk uit elkaar waren gegaan, maar Scott heeft het onlangs officieel afgeblazen en ze praten niet meer.’

Timothée Chalamet en Lily-Rose Depp
Timothée Chalamet en Lily-Rose Depp

Ook de liefde tussen Timothée Chalamet en Lily-Rose Depp bleef niet duren. In april schreef Us Weekly dat het koppel na een relatie van meer dan een jaar er een punt achter had gezet. In het mei-nummer van de Britse Vogue stond in een interview namelijk te lezen dat Timothée ‘momenteel single is’.

Beelden: © Getty

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.