Home Fun 11 vragen waar we een antwoord op willen in het vijfde seizoen...

11 vragen waar we een antwoord op willen in het vijfde seizoen van ‘Riverdale’

Opgelet, spoiler alert!

riverdale
© Netflix

Wie de laatste aflevering van ‘Riverdale’ op Netflix heeft bekeken, bleef waarschijnlijk net als ons met een heleboel vragen achter. Gelukkig staat er ook nog een vijfde seizoen op de planning. En daarin hopen wij een antwoord te krijgen op de onderstaande vragen.

1. Wie zit er achter de lugubere video’s?

Al weken worden de inwoners van Riverdale geteisterd door video’s waarin enkel hun voordeur wordt gefilmd, maar de filmmakers gooien het sinds kort over een andere boeg en zetten nu ook situaties die zich hebben afgespeeld in het stadje in scène. En dat doen ze met maskers op van de ‘Riverdale’-studenten. Komen Jughead, Betty en Charles erachter wie die lugubere video’s maakte en zullen de daders gepakt worden?

2. Gebeurde de moord op Mr. Honey echt?

In de allerlaatste scène van het vierde ‘Riverdale’-seizoen zagen we hoe Jughead en Betty naar een huisje in het bos gelokt werden door de videomakers en daar een videoband aantroffen. Op die film is te zien hoe alweer dezelfde na-apers het verhaal ‘Killing Mr. Honey‘ dat Jughead heeft geschreven tot leven wekken en iemand met een Mr. Honey-masker doodsteken. Maar wie schuilde er achter dat masker? En vermoorden de copycats ook echt mensen of is het allemaal maar in scène gezet?

3. Komen Jughead en Veronica ooit te weten dat Betty en Archie gekust hebben?

In de musicalaflevering zagen we dat het even niet goed ging tussen Betty en Jughead en Archie en Veronica. Dat leidde ertoe dat Archie en Betty hun partners met elkaar bedrogen door elkaar te kussen tijdens hun repetitie. Gelukkig besefte Betty in de volgende aflevering dat ze bij Jughead hoort en was haar hele korte romance met de roodharige voorbij. Maar zullen Jughead en Veronica ooit ontdekken dat hun liefjes met elkaar gekust hebben?

4. Zal Veronica ontdekken dat haar zieke vader Hiram Lodge toch niet zo onschuldig is als ze denkt?

Op het einde van het vierde seizoen zien we hoe Veronica Cheryl uit hun rumzaak koopt met behulp van haar vader Hiram. De dochter van de crimineel durft eindelijk zaken doen met hem omdat Hiram volgens haar veranderd is. Op het moment dat ze hem dat uitlegt, krijgt hij een flashback waarin hij iemand neerschiet. Je weet wat ze zeggen: een vos verliest zijn streken niet. Komt Veronica op tijd te weten dat haar vader toch niet veranderd is?

5. Zal Jughead kunnen afstuderen met zijn vriendin en klasgenoten?

Na het hele Stonewall Prep-fiasco is Jughead terug op Riverdale High, maar hij heeft heel wat werk in te halen. Dankzij zijn vriendin Betty maakt hij een kans, maar dan zal hij wel serieus zijn best moeten doen. Lukt het hem om zijn diploma nog te halen en af te studeren met zijn vrienden?

6. Wat zal er gebeuren met de vriendschap tussen de vier vrienden na hun laatste jaar?

We weten nog niet wat de toekomst voor Jughead, Betty, Veronica en Archie in petto heeft, maar we weten wel dat ze allemaal hun eigen plannen hebben. Zo is Archie van plan om na de middelbare school aan de Naval Academy te studeren en wil Jughead studeren aan de Universiteit van Iowa. Wat voor impact zullen die grote veranderingen hebben op hun vriendschappen?

7. Is Charles wel echt te vertrouwen?

Charles is de halfbroer van Betty én van Jughead. En terwijl hij al heel veel goeds heeft gedaan voor zijn familie is er toch één feit dat hem verdacht maakt: hij heeft namelijk een verleden met Chic en ze lijken nog contact te hebben. In de zesde aflevering van het vierde seizoen zagen we hoe Charles de gevangene bezocht, nadat hij aan zijn halfzus beweerde dat het over en uit was tussen hem en Chic. Tijdens zijn bezoek bleek immers dat ze nog steeds een relatie hebben en dat ze zelfs samenwerkten om het lichaam van de man die Chic in het tweede seizoen vermoordde te vinden. Toch is er sindsdien geen sprake meer geweest van Chic, maar we vragen ons nog steeds af wat het duo van plan is.

8. Komen we ooit te weten waarom Mr. Honey op zijn vorige scholen elk schoolbal heeft geannuleerd?

Op het einde van het vierde seizoen ontdekte Betty dat Mr. Honey ook op zijn vorige scholen het bal heeft tegengehouden. Hij is nu dan misschien geen directeur meer op Riverdale High, maar deze vraag blijft ons bezighouden. Waarom is Mr. Honey zo tegen het schoolbal? Is er iets met hem gebeurd in zijn jeugd waardoor hij een hekel heeft aan prom? Hopelijk geven de makers ons hier ooit nog een antwoord op!

9. Schuilt er kwaad in Ethel of is ze er altijd toevallig bij betrokken?

Telkens wanneer er iets slechts gebeurt in de levens van Betty, Jughead, Archie en Veronica duikt Ethel Muggs opeens weer op. Eerst met het spel ‘Griffins and Gargoyles‘, dan bij de The Farm en nu bij het video-mysterie. Tijdens het onderzoek dat Charles en Jughead voeren naar de videobanden ontdekten ze dat Ethel enkele video’s inleverde in het politiestation. Daarna blijkt dat ze de film ‘Friday the 13th‘ maar liefst 16 keer gehuurd heeft en komen ze erachter dat ze de voorzitter van de videoclub is. Zelf beweert ze dat ze er niets mee te maken heeft en gewoon haar diploma wil halen en heelhuids uit Riverdale wil geraken, maar is dat wel echt zo?

10. Hoe zullen FP Jones en Hermione Lodge de serie verlaten?

Eind februari kregen we te horen dat Skeet ‘FP Jones’ Ulrich en Marisol ‘Hermione Lodge’ Nichols afscheid nemen van ‘Riverdale’. Maar zal hun vertrek duidelijk gemaakt worden in het verhaal? Of zullen ze gewoon niet meer verschijnen? Dat zou natuurlijk raar zijn aangezien er over hun fictieve partners Alice Cooper en Hiram Lodge nog niets is gezegd en wij er dus vanuit gaan dat zij wel in de serie blijven.

11. Zal er een tijdssprong plaatsvinden in het vijfde seizoen?

In een interview met de Australische ochtendshow ‘The Today Show’ vertelde Skeet Ulrich dat de makers van plan zijn een tijdssprong te maken. ‘Ik weet dat ze de show volgend seizoen in een andere richting willen sturen en een tijdssprong van vijf jaar vooruit maken.’ We zijn benieuwd of dit echt gaat gebeuren en tot wat dat zal leiden!

Wanneer we dat vijfde seizoen mogen verwachten op Netflix is nog niet duidelijk. Enkele weken geleden werden de opnames stopgezet nadat een medewerker op de set in contact gekomen was met COVID-19.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.